Cum păstrezi licența free Windows 10 pe un PC la care ai adus schimbări hardware

Configurare noua (How To)

Situatie

Licența free de Windows 10 este legata de configurația hardware a PC-ului. Cu toate acestea poți utiliza W10 pe același PC chiar dupa ce ai adus schimbari structurii de hardware.

Solutie

Pasi de urmat

Cum asociezi contul Microsoft cu licența de Windows 10
Aceasta obțiune este posibilă odată cu apariția Windows 10’s Anniversary Update și este realizat automat în momentul în care se realizează logarea la contul Microsoft de pe stația la care au fost aduse modificări de hardware.

Logarea se poate realiza urmând calea Settings > System & Security > Activation.

imagine text 1 septembrie

Veți primi un mesaj de a adăuga un cont Microsoft. Odata realizată logarea veți vedea urmatorul mesaj “Windows 10 is activated with a digital license linked to your Microsoft account” ca în poza de mai jos.

imagine text 2 septembrie

 

Cum activezi licența după schimbările de hardware
Când reistalați Windows 10 pe o stație la care ați adus modificari harware, în special daca ați înlocuit placa de bază, selectați skip în momentul în care va cere sa introduceți ”product key”. Microsoft nu a explicat niciodata exact cu funcționeaza procesul de activare. Daca vă înlocuiți hard-disk-ul ori faceți upgrade la placa video nu ar trebui sa aveți probleme. Dar dacă schimbați placa de bază sau o mulțime de alte componente, Windows 10 va vedea stația ca un nou computer și nu mai face activarea automat.

Head to Settings > Update & Security > Activation ți veți vedea obțiunea “Troubleshoot” daca activarea nu a fost făcută. Dați click pe acea obțiune și logați-vă în contul Microsoft pentru a-l asocia cu licența. Aveți posibilitatea de a informa Windows-ul ca ați adus schimbari de hardware (“changed hardware on this device recently) și selectați PC-ul din lista de terminale asociate cu respectivul cont Microsoft.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Atenție! Nu puteți muta licența free Windows 10 pe alt PC. Windows 10 a fost introdus pe piața ca un upgrade gratuit pentru versiunile anterioare a sistemelor de operare (Win7, win8, etc). Acum însa, Microsoft a scos de pe piața acest upgrade gratuit. Ața ca, daca reinstalați Windows 7, 8 sau orice versiune aveți pe un nou PC, nu veți mai avea posibilitatea de upgrade gratuit. Puteți trece la Windows 10 trebuie sa cumparați o versiune noua.
Tagged:

Voteaza

(0 out of 0 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?