Cum poti activa Dashboard in MAC OS X Yosemite

Configurare noua (How To)

Situatie

Feature-ul Dashboard le ofera utilizatorilor acces instant la utilitati de sistem (calculator, calendar, webcam) si informatii (bursa, vreme) prin intermediul widget-urilor. Pana in OS X Mavericks (inclusiv), Dashboard era activat in mod default in sistem, insa in OS X Yosemite, Apple a hotarat sa lase activarea acestui feature la latitudinea utilizatorilor.

Desi in sistemele anterioare OS X foarte multi utilizatori preferau sa dezactiveze Dashboard-ul, sunt destui si cei care foloseau acest feature. In cazul in care ati facut upgrade la  OS X Yosemite si simtiti lipsa widget-urilor, puteti activa Dashboard urmand instructiunile de mai jos.

Solutie

Pasi de urmat
  1.  Deschideti System Preferences

System-preferences

2. Apoi dati click pe Mission Control

mision-control

 

3. Selectati apoi din  meniul drop-down afisat in dreptul Dashboard  una dintre optiunile As Space sau As Overlay (in mod default este selectata optiunea Off, care dezactiveaza complet feature-ul Dashboard)

mision-control

4. Optiunea As Space afiseaza Dasboard intr-un nou spatiu, in stanga desktop-ului

dashboard-as-space

 

5. Optiunea As Overlay va afisa Dashboard peste desktop-ului curent.

dashboard-as-overlay

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Indiferent de optiunea de afisare a Dashboard selectata, activarea acestuia va avea efect imediat, fara a necesita restartarea sistemului. In cazul in care ulterior veti dori sa dezactivati din nou acest feature, selectati din nou optiunea Off din Mission Control.

Voteaza

(3 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?