Cum poti activa Dashboard in MAC OS X Yosemite

Configurare noua (How To)

Situatie

Feature-ul Dashboard le ofera utilizatorilor acces instant la utilitati de sistem (calculator, calendar, webcam) si informatii (bursa, vreme) prin intermediul widget-urilor. Pana in OS X Mavericks (inclusiv), Dashboard era activat in mod default in sistem, insa in OS X Yosemite, Apple a hotarat sa lase activarea acestui feature la latitudinea utilizatorilor.

Desi in sistemele anterioare OS X foarte multi utilizatori preferau sa dezactiveze Dashboard-ul, sunt destui si cei care foloseau acest feature. In cazul in care ati facut upgrade la  OS X Yosemite si simtiti lipsa widget-urilor, puteti activa Dashboard urmand instructiunile de mai jos.

Solutie

Pasi de urmat
  1.  Deschideti System Preferences

System-preferences

2. Apoi dati click pe Mission Control

mision-control

 

3. Selectati apoi din  meniul drop-down afisat in dreptul Dashboard  una dintre optiunile As Space sau As Overlay (in mod default este selectata optiunea Off, care dezactiveaza complet feature-ul Dashboard)

mision-control

4. Optiunea As Space afiseaza Dasboard intr-un nou spatiu, in stanga desktop-ului

dashboard-as-space

 

5. Optiunea As Overlay va afisa Dashboard peste desktop-ului curent.

dashboard-as-overlay

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Indiferent de optiunea de afisare a Dashboard selectata, activarea acestuia va avea efect imediat, fara a necesita restartarea sistemului. In cazul in care ulterior veti dori sa dezactivati din nou acest feature, selectati din nou optiunea Off din Mission Control.

Voteaza

(1 out of 7 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?