Cum poti recupera datele de pe un HDD cu Trinity Rescue Kit

Configurare noua (How To)

Situatie

Suntem in situatia in care nu mai porneste/nu mai booteaza sistemul de operare si dorim sa recuperam datele de pe hard.

In pasii ce urmeaza va voi arata cum putem recupera datele de pe hard cu Trinity Rescue Kit. Pentru a putea copia datele de pe hard vom avea nevoie de un cd cu Trinity Rescue Kit (sau stick bootabil) si un HDD extern sau un stick USB gol.

Backup

In situatia data mai sus, presupunem ca nu am apucat sa facem un back-up.

 

Solutie

Pasi de urmat

Dupa ce intram in meniul utilitarului, conectam dispozitivul pe care vom copia datele, in portul USB al laptopului/PC-ului dupa care vom da un ENTER pe “Mount all local filesystems”.

m1

 

Dupa acest pas, mergem la “Midnight Commander” si apasam tasta ENTER.

1.1

Dupa ce intram in Midnight Commander, cautam in lista de directoare, dispozitivul pe care l-am conectat la laptop/PC, asa cum apare la primul pas (Mount). In cazul de fata, am conectat un HDD extern care are ca corespondent, directorul “sdb1”.

m2

In coloana din stanga vom intra in directorul “sdb1” (HDD-ul extern) iar in cea din dreapta vom intra in directoarele “sda, sda1, sda2, sda3” pentru a verifica daca exista date pe care dorim sa le copiem pe dispozitiv. Pentru a copia datele pe dispozitiv, vom apasa tasta “F5” si vom da un ENTER pe butonul “OK”.

m3

Dupa ce terminam de copiat datele de pe HDD pe dispozitiv, apasam tasta “F10” pentru a iesi din Midnight Commander, dupa care vom da ENTER pe “Poweroff computer” pentru a opri/reporni laptopul/PC-ul.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 21 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?