Cum putem instala Win 8.1 direct daca avem o cheie de Win8

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Dupa cum stim cu totii, Windows 8.1 este un upgrade al Windows 8. In conditiile in care media de instalare Windows 8.1 poate fi descarcata de pe internet si avem o cheie valida de Windows 8, ne asteptam si ne-am fi dorit sa putem instala direct Win8.1 folosind cheia de Windows8. Din pacate insa, la instalarea Windows 8.1, atunci cand introducem cheia de Windows 8 suntem notificati ca respective cheie este incorecta, chiar daca ea este o cheia valida de Windows 8.

Solutie

Pentru a nu trebui sa instalam intai Windows 8 si apoi sa facem upgrade-ul la Windows 8.1, vom instala Windows 8.1 cu o cheia generica.

Cheia generica, atat pentru Win8.1 cat si pentru majoritatea sistemelor de operare Microsoft, o putem gasi la adresa https://technet.microsoft.com/en-us/library/jj612867.aspx

Capture

Dupa ce instalam Windows 8.1 cu aceasta cheie generica, vom active produsul cu acea cheie de Windows 8. Activarea se va face ca de obicei, System-Properties-Change Product Key-Activate. Cheia de Windows 8 va functiona corect la activare, din pacate (sau din fericire) face probleme (doar) in momentul in care incercam sa instalam.

Capture

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 17 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?