Cum putem reseta DNS Cache in Mac OS X

Configurare noua (How To)

Situatie

Uneori, atunci cand navigam pe internet, se poate intampla sa primim constant erori de navigare (atunci cand incercam sa accesam anumite site-uri web), chiar daca avem o conexiune stabila la internet.

Alteori, atunci cand folosim doua computere in aceeasi retea pentru a naviga online, este posibil ca unul dintre acestea sa nu poata accesa anumite pagini, in timp ce pe celalalt putem naviga fara probleme. In astfel de situatii, problema nu este conexiunea la internet, ci cache-ul DNS (site-urile care nu pot fi accesate si-au schimbat adresele IP, iar pe computerul dvs, vechile adrese IP au ramas inregistrate in DNS Cache; astfel, de cate ori incercati sa accesati respectivele site-uri, computerul incearca sa foloseasca adresele IP salvate in DNS Cache in locul adreselor IP actuale, de unde si erorile de navigare).

Pentru utilizatorii Windows, rezolvarea acestei probleme se face foarte simplu prin resetarea DNS Cache folosind comanda ipconfig /flushdns

in Command Prompt (aceasta trebuie rulata cu privilegii de administrator). Daca sunteti utilizator Mac OS X insa, pentru a reseta cache-ul DNS va trebui sa urmati instructiunile de mai jos.resetare-cache-dns-windows

Solutie

Pasi de urmat

Deschideti Spotlight apoi tastati Terminal

terminal

in functie de OSX folosit se tasteaza comenzil:

  • OS X Yosemite v10.10.4  sudo killall –HUP mDNSResponder si dati Enter
  • dns-cache-macOSX
  • OS X Yosemite v10.10 through v10.10.3: sudo discoveryutil mdnsflushcache si dati Enter

dns-cache

  • OS X Mavericks, Mountain Lion, and Lion : sudo killall -HUP mDNSResponder si dati Enter

dns-cache-Password

  • OS X v10.6 : sudo dscacheutil -flushcache

 

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Pentru ca utilizarea acestei comenzi necesita drepturi de administrator, va trebui sa introduceti parola de acces ori de cate ori veti reseta DNS Cache-ul folosind respectiva comanda.

Voteaza

(7 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?