Cum rezolvam eroarea “This device can’t use a Trusted Platform Module” care apare atunci cand securizam un hard extern pe care il securizam cu BitLocker

Configurare noua (How To)

Situatie

Un cip TPM (Trusted Platform Module) este un dispozitiv care generează chei criptografice sigure și unice, care sunt stocate ca date criptate, pentru a putea fi folosite în autentificarea dispozitivelor hardware. Cheile criptografice pot fi criptate și decriptate doar de cipul TPM care le-a creat.

Software-ul de criptare BitLocker din  Windows 10 folosește cip-ul TPM pentru a proteja cheile de criptare și a cripta datele de pe calculator. Apoi, cip-ul este folosit și pentru autentificarea calculatorului criptat și pentru a da acces la datele criptate de pe acesta, atunci când dispozitivul care încearcă să le acceseze este identificat ca fiind “de încredere”.

Chiar daca nu avem cip TPM, tot putem folosi Bitlocker in felul urmator, cu precizarea ca se va salva cheia de criptare extern (usb stick) si nu pe cip-ul TPM.

Solutie

Pasi de urmat

Daca incercam sa activam Bitlocker pe partitia sistemului de operare vom primi urmatoarea eroare:

Permitem Bitlocker fara TPM din Group Policy. Apasam tastele Windows si R pentru a deschide Run, apoi tastam gpedit.msc si apasam enter:

Navigam pe urmatoarea cale:

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > BitLocker Drive Encryption > Operating System Drives

Deschidem Require additional authentication at startup si bifam Enabled, apoi apply, ok si restartam calculatorul.

Acum putem activa Bitlocker:

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 46 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?