Cum sa blochezi anumite situri pentru protejarea copiilor in MAC

Configurare noua (How To)

Situatie

Ca un parinte responsabil, doresti sa setezi anumite limite pentru siguranta copilului tau. Aceasta metoda de limitare pe care urmeaza sa o prezint, nu este utila doar in cazul in care ai un copil, se pot seta limite atat pentru angajati cat si pentru rude venite in vizita sau prieteni.

Mac OS X are incorporat un instrument de limitare a accesului unui anumit user, numita “Parental Controls”. Pentru a beneficia de mai multe optiuni menite sa ii ofere siguranta copilului tau atunci cand acceseaza internetul, poti achizitiona un software ca ContentBarrier ($50, www.intego.com) sau Net Nanny ($39.99 a year, www.netnanny.com)

Backup

Pentru a evita modificarea setarilor inainte de fiecare utilizare a Computer-ului de catre copil, este indicat sa ii creezi un cont doar al lui, administrat de catre tine.

Solutie

Pasi de urmat

Alegem “Apple menu”, optiunea “System Preferences” si click pe “Parental Controls”

Apple_Menu create_account28

Cand deschizi Parental Controls, daca mesajul afisat este cel din poza prezentata mai jos, click pe imaginea cu lacat ”  ” pentru deblocare si apoi introdu contul si parola de administrator, selecteaza user-ul pe care doresti sa activezi Parental Controls si click pe optiunea “Activare/Enable Parental Controls”

157219-141519-Parental-control-1

 

 

In noul chenar aparut se configureaza restricitiile dorite. Primul camp prezent este “Apps”. Selecteaza aplicatiile pe care doresti sa le poata accesa copilul tau. Daca acorzi permisiunea de a accesa App Store, poti selecta ca aplicatiile afisate sa fie doar cele apropiate de varsta copilului.

Optiunea “Use Simple Finder” afiseaza un ecran simplificat, ideal pentru un user neexperimentat.

apple-macosx-lion-parental-controls-window

Cea de-a doua optiune este accea de “Web”, unde se limiteaza accesul la site-urile web, sau se permite accesul nerestricționat.

parental_control

Cea de-a treia optiune este accea de “People”. In cadrul acestui camp se restrictioneaza posibilitatea de a discuta cu alte persoane prin intermediul Jocurilor, a E-mail-ului si a Mesajelor.

parental08

Urmatoarea optiune este accea de “Time Limits”. In aceasta sectiune se pot seta limite pentru anumite zile din saptamana, pentru weekend sau chiar doar pentru un anumit interval orar.

timelimits500x488

In ultimul chenar se pot activa/dezactiva anumite functii cum ar fi: aplicatia de inregistrare vocala, accesul catre dictionare pentru cuvinte nepotrivite, posibilitatea de a adauga/sterge o imprimanta sau setarile acesteia, creerea CD-urilor sau a DVD-urilor si posibilitatea de a schimba parola contului.

parentsother-100028098-large

Dupa adaugarea setarilor dorite din aplicatia Parental Controls, la accesarea unei pagini web aflate la restrictii, de pe contul copilului, mesajul afisat va fi urmatorul:

 

parentalcontrols33

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Parental control nu poate fi activat pe un cont cu drepturi de administrator. Pentru a creea un cont nou, deschide "System Preferences" ramura " Accounts", click pe imaginea cu un lacat din josul paginii si introdu parola contului tau de administrator. Apoi apasa pe semnul plus aparut in chenar si introdu informatiile solicitate. In acest moment ai creat un cont nou, pentru activarea si configurarea optiunii de Parental Controls, vezi pasul 1.

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?