Cum să criptezi un stick USB folosind TrueCrypt

Configurare noua (How To)

Situatie

In cazul in care doresti sa ai datele protejate pe un stick USB, una dintre variante ar fi sa faci un stick USB criptat.

Înainte de a începe, îţi recomand să formatezi stick-ul USB pe care îl criptezi, deoarece procesul de realizare a criptării va fi mult mai scurt.

Solutie

Pasi de urmat

1. Primul pas este descărcarea programului de pe site-ul oficial şi instalarea acestuia.

Selectam opţiunea Extract atunci când instalam programul, aşa cum vezi în imaginea de mai jos:

parola-usb-01

2. După instalare trebuie să deschidem programul prin intermediul fişierului executabil. Te vei afla în faţa unei interfeţe în care gestionezi toate HDD-urile şi stick-urile criptate. Alegem opţiunea Create Volume.

1

3. In acest moment alegem opţiunea Encrypt a non-system partion/drive.

2

4. In pasul următor alegem Standard TrueCrypt Volume.

3

 

5. Acum trebuie să alegem stick-ul USB pe care vrem să-l criptăm. În lista de mai jos se regăsesc toate HDD-urile şi stick-urile USB instalate pe PC, iar noi vom alege stick-ul USB de 4 GB (cu spaţiu real 3.7 GB).

4

6. La pasul următorul alegem Create encrypted volume and format it, întrucât ai respectat recomandarea de a utiliza un stick gol.

5

7. Urmează alegerea algoritmilor de criptare, iar aici poţi alege practic orice combinaţie doreşti, întrucât toate sunt suficient de puternice pentru scopul acestui ghid.

6

8. Acest pas este şi cel mai important, alegerea unei parole cu ajutorul căreia vom putea accesa datele de pe stick-ul USB. Parola nu trebuie sa fie mai scurtă de 20 de caractere.

7

9. Trebuie să alegi sistemul de fişiere FAT, să bifezi Quick format şi să apeşi Format.

8

10. Dacă totul este în regulă, vei primi mesajul de confirmare de mai jos:

9

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?