Cum sa faci steam sa functioneze in offline

Configurare noua (How To)

Situatie

Modul offline al lui Steam este notoriu problematic. Pentru a vă asigura că va funcționa corect, trebuie să efectuați o serie de pași în timp ce sunteți online. Dacă nu, Steam ar trebui să vă solicite modul offline – dar acest lucru nu funcționează întotdeauna în mod corespunzător.

Dacă modul offline Steam nu funcționează deloc, este posibil să aveți în continuare noroc – unele jocuri Steam nu utilizează deloc DRM-ul lui Steam și pot fi lansate manual.

Dacă știți că aveți nevoie de modul offline – spuneți că vă pregătiți pentru o plimbare lungă cu avionul sau că vă deplasați într-un loc nou unde nu veți avea o conexiune la internet pentru o perioadă de timp – ar trebui să parcurgeți mai multe etape pentru a vă asigura că Steam este pregătit corespunzător pentru a rula offline în primul rând. Există destul de puține “gotchas” cu modul offline al lui Steam – nu va funcționa dacă Steam știe că există o actualizare disponibilă, dar nu a fost actualizată încă, nu va funcționa pentru jocuri pe care nu le-ați lansat în timp ce sunteți online, lucrați dacă datele dvs. de acreditare nu sunt salvate și este posibil să nu funcționeze decât dacă o activați în timp ce sunteți online. Acești pași trebuie să fie făcuți în timp ce sunteți online.

Solutie

Pasi de urmat
 • Mai întâi, conectați-vă la Steam și asigurați-vă că caseta de validare ,,Remember my password” este activată. Dacă în mod normal vă conectați automat la Steam, această casetă de validare este deja activată.

 • Apoi, deschideți fereastra Setări Steam și asigurați-vă că nu este bifată caseta de validare ,,Nu salvați acreditările contului de pe acest computer”.

 • Apoi, accesați fila Bibliotecă și asigurați-vă că fiecare joc pe care doriți să îl jucați offline este descărcat pe deplin. Dacă vedeți un indicator de progres în dreptul numelui jocului, nu îl puteți reda offline – asigurați-vă că fiecare joc pe care doriți să îl jucați este descărcat și actualizat complet înainte de a vă deconecta.

 • Lansați fiecare joc pe care doriți să îl jucați offline cel puțin o dată. Adesea, atunci când începeți un joc, va trebui să efectuați un proces de configurare pentru prima dată – acest proces trebuie efectuat în timp ce sunteți online.

 • Când sunteți gata să vă deconectați, faceți click pe meniul Steam și selectați Go offline.

 • Faceți click pe butonul Restart în modul Offline și Steam va reporni în modul offline – funcții precum browser-ul serverului, prietenii și realizările lui Steam nu sunt disponibile offline. Steam se va lansa în modul deconectat de fiecare dată când îl utilizați până când reactivați manual modul online.

 • Dacă ați făcut acești pași, modul offline al lui Steam ar trebui să funcționeze acum fără probleme până când, data viitoare, veți spune lui Steam să intre online.

 

 • Lansarea Steam offline

Dacă nu ați efectuat pașii de mai sus, Steam ar trebui să vă solicite să activați modul offline dacă nu se poate conecta la serverele Steam. Cu toate acestea, în unele cazuri – să zicem, dacă conexiunea la Internet nu funcționează corect, dar par să fiți online – Steam ar putea afișa doar o eroare spunând că nu se poate conecta.

 • Pentru a forța funcția Steam în modul deconectat, puteți dezactiva conexiunea la rețea. Dacă laptopul dvs. are un switch hardware pentru Wi-Fi, dezactivați-l. Dacă aveți un cablu Ethernet conectat la computer, deconectați-l. De asemenea, puteți dezactiva complet adaptorul în Windows. Pentru a vizualiza adaptoarele de rețea, faceți click pe Start, tastați Network Connections și selectați View connections connections.

 • Faceți click dreapta pe adaptorul de rețea în uz și selectați ,,Dezactivați” pentru a-l dezactiva. Conexiunea dvs. la Internet va fi dezactivată.

 • Lansați Steam și în loc să încercați să contactați serverele Steam pentru o perioadă de timp și să nu reușiți, ar trebui să observe imediat că  nu mai este disponibila conexiunea la rețea. Steam vă va oferi posibilitatea de a vă activa modul offline.

 • Acești pași nu va vor ajuta dacă jocurile nu sunt complet actualizate sau există o actualizare pentru Steam disponibilă.

 

Pornirea jocurilor fara Steam

Pentru a rula un joc fără a lansa Steam, deschideți Windows Explorer și navigați la folderul jocului din directorul Steam. Presupunând că ați instalat Steam la locația implicită, dosarul jocului trebuie să fie la următorul director:

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonGameName

 • Găsiți fișierul .exe al jocului și încercați să faceți dublu click pe el. Unele jocuri – în special cele vechi – se vor lansa în mod normal, în timp ce jocurile care necesită DRM-ul Steam vor încerca să deschidă Steam și se vor plânge dacă nu sunteți autentificat.
 • Din păcate, această abordare nu va funcționa pentru majoritatea jocurilor – dar merită să încercați dacă modul offline al lui Steam nu funcționează pentru dvs.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?