Cum sa folosesti Sticky Keys in OS X

Configurare noua (How To)

Situatie

Sticky Keys este o optiune care poate fi benefica persoanelor mai in varsta care ar putea intampina dificultati in ceea ce priveste apasarea unor combinatii de taste pentru a face diferite operatii in Mac OS. Pasii pentru activarea Sticky Keys ii gasesti mai jos.

Solutie

Pentru a activa Sticky Keys in Mac OS X trebuie se mergi in System Preferences> Accessibility, selecteaza Keyboard in lista din stanga si bifeaza Enable Sticky Keys.

Acum, poti adauga scurtaturile in secventa si nu folosind combinatiile de taste. De exemplu, daca incerci sa inchizi o aplicatie, poti apasa tasta Command si, dupa ce ai eliberat tasta, Q. In timp ce apesi o tasta modificatoare, se va deschide o fereastra in care sunt infatisate simbolurile corespunzatoare  pana cand indeplinesti shortcut-ul dorit.

Simbolurile de mai sus reprezinta lista de taste care pot fi invocate – Function, Shift, Control, Option si Command (de la stanga la dreapta).

De asemeni, daca selectezi optiunea Options din panoul System Preferences, vei putea vedea o lista in care poti modifica modul in care sunt vizualizate si functioneaza Sticky Keys.

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?