Cum sa opresti download-ul update windows 10 in windows 7 si 8.1

Configurare noua (How To)

Situatie

Microsoft a inceput fortarea utilizatorilor sa foloseasca windows 10 prin faptul ca acesta se dowlodeaza pe calculator indiferent daca doresti sau nu.

A nu fi inteles gresit windowsul 10 nu se instaleaza automat ci doar se descarca pe HDD ocupand astfel un spatiu de aproximativ 3Gb si folosind reteaua de internet pentru descarcare, fapt care pe unii ii deranjaza.

win update 1

Iata si cum poti impiedica acest lucru

Backup

Acest update este doar petru cei care au activat update-ul automat, dar acest lucru este pornit pentru majoritatea utilizatorilor in mod implicit.

Din pacate nu exista un buton care sa opreasca download-ul noului sistem de operare de la Microsoft. Cu toate ca exista un patch care se descarca de la Microsoft dar care nu impiedica acest lucru si veti avea surpriza ca sistemul de operare se va descarca oricum pe echipamentul dumneavoastra.

Solutie

Pasi de urmat

Va trebui sa instalati pacth-ul urmator de pe site-ul Microsoft, alegeti versiunea sistemului de operare, instalati-o, si reporniti calculatorul.

 

Deschideti Editorul de Registrii din Start cautaresau apasati WIN + R si tastati regedit apoi enter, si navigate carte calea urmatoare:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPolicies
MicrosoftWindowsWindowsUpdate

Este posibil sa trebuiasca sa create o cheie de “WindowsUpdate” in tabelul din stanga, si anume clic dreapta pe directorul Windows. clic pe new apoi key, si create un nou document “32-bit DWORD” numit “DisableOSUpgrade” in tabelul din dreapta, caruia ii vom da valoarea 1.

win update 2

Sau daca nu vreti sa va chinuiti prea mult puteti download direct cheia de registru: descarcare, unzip si install.

Reporniti echipamentul dupa aceasta operatiune.

O alternativa ar fi sa setam : “Windows Update to Not Download Things”

Daca setati “Windows Update” sa notifice dar sa nu descarce atunci, Microsoft nu va downloada nici un update fara sa intrebe de acest lucru.

Nu este recomandat sa oprim update-urile sistemului de opereare deoarece acestea contin plusuri esentiale care ajuta la securitatea sistemului dumneavoastra..

Puteti sa mergeti la  “Windows Update” sa dam clic pe “Change settings”, si sa schimbam setarea in  “Check for updates but let me choose whether to download and install them”.

win update 3

Daca faceti acest lucru asigurativa ca odata la ceva timp veti face o verificare si o instalare a ultimelor update-uri.

DAca in viitor doriti sa faceti update la Windows 10 va trebui sa stergeti inregistrarea din registrii.

O puteti dezinstala simplu din lincul urmator uninstall.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?