Cum sa rezolvi automat majoritatea problemelor Outlook si Office 365

Configurare noua (How To)

Situatie

Desi suita Office este o platforma in general stabila, cu siguranta sunt si situatii a caror rezolvare implica multe cautari pe forumuri dedicate, editare in registrii si de multe cunostinte peste medie. Odata cu lansarea Office 365, problemele au devenit si mai nuemroase, deoarece pe langa problemele strict legate de aplicatii, se adauga si problemele datorate browser-ului, setarilor calculatorului, problemelor de comunicare in retea. Totusi, pentru a simplifica lucrurile, Microsoft a creat cu un utilitar care ne ghideaza pas cu pas pentru a diagnostica erorile, si in cele mai multe situatii, reparara si problemele detectate, cu un minim efort din partea utilizatorului. Acest utilitar se numeste “Microsoft Support and Recovery Assistant for Office 365” si este de un real ajutor in situatia in care avem probleme de conectivitate in Outlook, imposibilitatea de a primi/trimite mesaje, probleme de autentificare, probleme cu Skype for Business, etc. In continuare vom afla de unde descarcam si cum instalam aplicatia.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a descarca “Microsoft Support and Recovery Assistant for Office 365”, vom introduce in browser urmatoarea adresa https://diagnostics.outlook.com si apoi vom apasa butonul “Download now”.

01

Rulam sau salvam fisierul descarcat.

02

Asteptam cateva secunde finalizarea verificarii dupa care apasam Install.

0304

 

In functie de viteza conexiunii la internet asteptam descarcarea celor aproximativ 45-60 MB.

05

 

Dupa finalizarea descarcarii, se va deschide automat pagina cu termenii si conditiile. Pentru a continua instalarea, apasam I agree.

06

 

In functie de viteza calculatorului, asteptam instalarea. La final, se va deschide pagina aplicatiei, si in functie de tipul problemei, urmam instructiunile afisate pe ecran. In cele mai multe cazuri, utilizatorul nu trebuie decat sa introduca numele de utilizator si parola, si sa inchida/deschisa aplicatiile sau browser-ul conform instructiunilor de pe ecran.

08

In  majoritatea cazurilor, fixarea erorilor se face automat. In cazul erorilor multiple sau daca erorile nu au fost fixate de prima data, o rulare suplimentara a programului ar putea sa remedieze problemele. La final, pentru a putea inchide programul, va fi necesar sa raspundem la un mic chestionar si eventual sa trimitem cateva sugestii de imbunatatire a aplicatiei.

09

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 47 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?