Cum să schimbați culoarea de evidențiere în Adobe Acrobat Reader

Configurare noua (How To)

Situatie

 • Schimbați culoarea evidențierii textului în Acrobat Reader

Pentru a schimba culoarea folosită pentru evidențierea textului, deschideți mai întâi documentul PDF cu Acrobat Reader. În document, selectați textul pe care doriți să îl evidențiați. Dacă ați evidențiat deja textul și doriți doar să schimbați evidențierea existentă, atunci selectați textul evidențiat în prezent.

 • Vom selecta un text.
  Faceți click dreapta pe textul selectat și alegeți „Evidențiați text” din meniu.
 • Acrobat Reader evidențiază textul selectat cu culoarea de evidențiere implicită. Pentru a schimba această culoare, faceți click dreapta pe textul evidențiat și alegeți „Proprietăți”.
 • Veți vedea o fereastră „Evidențiați proprietăți”. Aici, în partea de sus, faceți click pe fila „Aspect”. Apoi selectați o nouă culoare de evidențiere din câmpul „Culoare”. Ajustați și opacitatea dacă doriți să faceți evidențierea mai vizibilă.
 • Pentru a face din noua culoare selectată culoarea de evidențiere implicită, activați opțiunea „Faceți proprietăți ca implicite”. Apoi faceți click pe „OK”.

Schimbați culoarea evidențierii câmpului formular în Acrobat Reader

Puteți schimba culoarea de evidențiere și pentru câmpurile de formular. Pentru a face acest lucru, mai întâi, lansați Acrobat Reader. Nu trebuie să aveți un document deschis. Dacă sunteți pe Windows, atunci în fereastra Acrobat Reader, selectați Editare > Preferințe din bara de meniu. Dacă sunteți pe Mac, faceți click pe Acrobat Reader > Preferințe în bara de meniu.

 • În fereastra „Preferințe”, în bara laterală din stânga, faceți clic pe „Formulare”.
 • În secțiunea „Culoare de evidențiere” din dreapta, puteți specifica individual culoarea de evidențiere implicită pentru câmpurile de formular opționale și obligatorii.
 • Pentru a schimba culoarea de evidențiere a câmpurilor opționale, faceți clic pe opțiunea „Culoare evidențiere câmpuri” și alegeți o culoare nouă. Pentru a schimba culoarea de evidențiere a câmpurilor obligatorii, faceți click pe „Culoarea de evidențiere a câmpurilor obligatorii” și selectați o culoare.
 • Apoi, în partea de jos, faceți click pe „OK”.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?