Cum să ștergi asocierea fișierelor folosind Registry Editor

Configurare noua (How To)

Situatie

Asocierea unui fișier cu un program poate fi făcută prin diverse metode, folosind dialogul “Open with…” și selectând “Always use this app to open”, or fie prin Programele Default or Aplicațiile Default etc. Să spunem că ai asociat din greșeala un fișier cu extensia .bak și nu vrei acea asociere. Folosește pașii de mai jos pentru a șterge asocierea din regiștrii.

Înainte de a face acest lucru, îți recomand să-ți faci un System Restore Point. De asemenea, înaintea modificării oricărei chei în regiștrii, crează și o copie a registrului respectiv pentru că se pot întâmpla multe.

Solutie

  1. Pornește Editorul de Regiștrii (regedit.exe) și du-te la această ramură: HKEY_CLASSES_ROOT\.bak
  2. Folderul va fi extensia (în cazul nostru – .bak), iar după ce îl selectezi, în conținutul acelui folder vei găsi programul asociat extensiei respective.
  3.  Click dreapta pe cheia .bak și șterge cheia, apoi apasă ‘Yes’ ca să confirmi acțiunea în sine.

Du-te la HKEY_CURRENT_USER și șterge cheia .bak

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.bak HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Roaming\OpenWith\FileExts\.bak

Toți pașii de mai sus vor șterge setările asocierii extensiei fișierului .bak direct din regiștrii. Ca și consecință, orice fișier cu extensia .bak este acum tratat ca fișier necunoscut de windows.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?