Cum sa stergi instantaneu fisierele in OS X

Configurare noua (How To)

Situatie

Vreau sa sterg fisierele din OS X mai repede.

Solutie

1

Cei care folosesc Windows, pot folosi Recycle Bin ca si cos de gunoi tinand apasat tasta “Shift” stergand permanent fisierul. Utilizatori de Mac nu au fost atat de norocosi pana la lansarea versiunii “El Capitan” OS X 10.11.

Stergerea fisierelor din OS X nu a fost niciodata un proces usor. Pana la lansarea recenta, utilizatorii de Mac trebuiau sa mute fisierul in cosul de gunoi, apoi sa-l stearga permanent.  Acesta este doar un pas in plus pentru un sistem de operare ce se lauda a fi intuitiv si prietenos, de aceea , acel pas in plus nu are sens. Din fericire “El Capitan” a rectificat aceasta problema.

Sa spunem ca avem cateva fisiere pe care vrem sa le stergem. Le selectezi si apoi dai click pe “File” din meniu. In mod normal, o sa spuna “Muta in Cosul de Gunoi”, dar daca ne uitam in meniul “Optiuni” o sa gasim si selectam “Stergere imediata”.

2

Tot o sa trebuiasca sa confirmam stergerea fisierelor.

3

Exista posibilitatea de a forma o scurtatura din tastatura. Selectam fisierul sau fisierele, apoi apasam Optiuni + Comanda + Stergere. Din nou, trebuie sa confirmam stergerea apasand “Stergere” pentru a finaliza procesul.

Desigur, putem sterge in continuare fisierul dupa metoda veche, mutand fisierul in “Cosul de Gunoi” si apoi sa-l golim, dar daca vrei sa grabesti putin lucrurile, poti sa treci peste confirmarea de stergere prin apasarea “Gaseste” din meniu, selectam “Preferinte” si debifam casuta “Avertizare inainte de golirea Cosului de Gunoi” de sub tab-ul “Avansati”.

4

Sa nu uitam, stergerea fisierelor in aceasta maniera este instanta si ireversibila. Odata sterse, raman sterse. Dar acest lucru este valabil si atunci cand doresti sa golesti Cosul de Gunoi prin metoda veche.

Folosirea metodei “File Menu” nu este neaparat mai facila, de fapt, nu este mai putin facila decat metoda traditionala, dar folosind scurtatura din tastatura, va fi de folos cu siguranta pe termen lung utilizatorilor Mac care oricum sunt obisnuiti sa foloseasca scurtaturi din tastatura.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?