Cum să verificați sănătatea bateriei MacBook

Configurare noua (How To)

Situatie

Bateriile pentru computer au o durată de viață limitată și se degradează în timp, deci sunt adesea primul lucru pe care trebuie să-l înlocuiți într-un laptop Mac. Puteți să înlocuiți bateria singuri sau să plătiți Apple pentru a face acest lucru, dar ar trebui să verificați starea acesteia de sănătate intai. Orice probleme legate de durata de viață a bateriei se pot datora unui proces runaway sau doar unei utilizări grele.

Backup

nu necesita

Solutie

Pasi de urmat

Un ciclu de încărcare este o încărcare completă și descărcarea bateriei. Fiecare baterie modernă Mac este evaluată pentru 1000 de cicluri; unele modele mai vechi (înainte de 2010) sunt evaluate pentru 500 sau 300 de cicluri. În timp ce bateria nu va eșua brusc când atinge limita, va începe să mențină o încărcare mai mică și mai mică pe măsură ce se apropie de această limită. În cele din urmă, va trebui să țineți Mac-ul conectat la cablul său de alimentare pentru a-l utiliza.                                                         

Pentru a verifica numărul de cicluri de încărcare efectuate de baterii, țineți apăsată tasta Opțiune, faceți click pe pictograma Apple din colțul din stânga sus al ecranului, apoi selectați comanda “Informații sistem”. Dacă nu țineți apăsată tasta Opțiune, veți vedea o comandă “Despre acest Mac”.

În fereastra cu informații despre sistem, extindeți categoria “Hardware” din stânga, apoi selectați opțiunea “Putere”.

În panoul din dreapta, veți vedea toate statisticile pentru bateria dvs. Înregistrarea “Număr de cicluri” se află sub secțiunea “Informații despre sănătate”.

MacBook-ul din exemplul nostru are un număr de cicluri de 695. Bateria nu trebuie înlocuită încă, dar probabil va trebui să fie făcută mai târziu în acest an. Dacă există o problemă cu bateria dvs., intrarea “Stare” (care arată Normal în exemplul nostru) va afișa ceva de genul “Service baterie”.

Obțineți mai multe informații cu CoconutBattery                           

Informațiile despre sistem au cele mai multe date necesare pentru a evalua starea de sănătate a bateriei, dar nu sunt foarte bine prezentate și ar putea oferi informații mai puțin. De exemplu, vă indică capacitatea maximă curentă a bateriei, dar nu capacitatea originală. Dacă doriți mai multe informații mai ușor de înțeles, descărcați aplicația gratuită coconutBattery.

Când rulați aplicația, veți vedea ceva asemănător capturii de ecran de mai jos.

Pe lângă numărul de cicluri, această aplicație ne arată că acumulatorul are o capacitate de încărcare totală de 7098 mAh. Când era nou, avea o capacitate de 8755 mAh. Pierderea capacității de 15% pe aproape trei ani nu este deloc rău.                                             

Dacă aveți un MacBook mai vechi, acumulatorul este aproape sigur că are mai puțină încărcătură acum decât atunci când a fost nou. Cu informațiile despre sistem, puteți vedea cât de mult este pierdută capacitatea și dacă trebuie înlocuită.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 45 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?