Cum sa verifici viteza internetului din linia de comanda

Configurare noua (How To)

Situatie

Doriți să verificați rapid viteza conexiunii dvs. de internet actuale? Cu speedtest-cli puteți executa un test în linia de comandă, pe orice sistem de operare.

Stim cu totii cum sa dam un test de viteza pentru internet dintr-un browser web, dar poate suntem conectati pe un computer cu ssh sau poate suntem la un computer unde deja depanam sau verificam diverse probleme legate de retea, deci deja suntem in linia de comanda.

Oricare ar fi motivul dvs., executarea unui test de viteză este la fel de simplă ca și tastarea cuvantului speedtest, odata ce aveti speedtest-cli instalat.

Iata cum se poate instala pe diverse sisteme de operare.

 

 

Backup

nu necesita

Solutie

Pasi de urmat

Pe Linux:

Instalarea programului speedtest-cli pe Ubuntu (și pe alte distribuții bazate pe Debian) nu ar putea fi mai ușoară. Doar rulați o comandă:

sudo apt install speedtest-cli

Instalarea speedtest-cli pe macOS Utilizând Homebrew

Cea mai simplă metodă de a instala speedtest-cli pe un Mac utilizează Homebrew, managerul de pachete open source pentru Mac. Verificați ghidul nostru pentru a instala Homebrew dacă nu aveți instalat (dacă utilizați foarte mult linia de comandă, ar trebui să instalați absolut Homebrew).

Odată ce este setat Homebrew, puteți instala Speedtest-cli cu o comandă simplă:

brew install speedtest_cli

Notați sublinierea din numele pachetului: pentru un anumit motiv, numele este diferit în Homebrew decât managerul de pachete Linux.


Pe Windows

Acest lucru este puțin mai complicat, dar în totalitate posibil. Mai intai va trebui sa instalati Python pe Windows, ceea ce inseamna, in esenta, descarcarea programului de instalare corect si asigurarea faptului ca python si pip sunt adaugate atat la sistemul PATH.

Odată ce ați terminat cu asta, instalarea speedtes-cli este o chestiune de rulare a unei comenzi:

pip install speedtest-cliAcum puteți folosi speedtest-cli pe Windows. Rețineți că ați putea utiliza pip pentru a instala 
speedtest-cli pe sistemele Linux și macOS, dar este mai simplu să folosiți managerul de pachete la nivel
 de sistem pentru consistență.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?