Cum schimbi locatia memoriei cache in Chrome

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca ai o problema cu spatiul de stocare pe prima partitie, s-ar putea sa o remediezi partial daca schimbi locatia memoriei cache in Google Chrome.

Ca orice browser și multe alte aplicatii pe care le ai instalate pe sistem, exista o memorie cache la Chrome. O poti redimensiona, dar este imposibil sa renunti complet la ea. Aceasta faciliteaza incarcarea mai rapida a paginilor web pe care le accesezi cel mai des, dar poate ajunge sa ocupe o cantitate semnificativa de spatiu.

 

Solutie

Pasi de urmat

Locatia default a memoriei cache din Chrome, este in C:UsersNumeUtilizator AppData Local Google Chrome User Data Default Cache.

Pentru ca nu exista o optiune in meniul browserului pentru a modifica dimensiunea memoriei cache la Chrome, trebuie sa folosesti niste parametri pe care ii asociezi scurtaturii.

Trebuie sa dai click dreapta pe scurtatura pe care o folosesti pentru a rula Chrome si sa alegi Properties.

In campul marcat Target, trebuie sa adaugi un spatiu si sa atasezi:

–disk-cache-dir=”D:Chrome cache” –disk-cache-size=104857600

pentru situația în care vrei sa ai cache-ul pe partitia D intr-un director intitulat sugestiv cache si preferi ca acesta sa fie fixat la 100MB.

Astfel, in campul target ar trebui sa aveti un text de genul:

C:UsersNumeUtilizatorAppDataLocalGoogleChromeApplicationchrome.exe –disk-cache-dir=”D:Google cache” –disk-cache-size=104857600

Pentru confirmarea modificarilor, apasa Apply si confirma cu OK.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?