Cum se adauga dubla autentificare la Steam.

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca te-ai tot jucat jocuri din Steam in ultimii ani, jocurile acumulate in contul tau valoreaza probabile sute sau poate chiar mii de dolari. Probabil mai important e faptul ca in contul tau Steam poate contine articole virtuale care pot fi date la schimb pentru bani reali, astfel, firato cu unele consecinte foarte reale. Asadar este o idee foarte buna sa aplici Valve Steam Guard(dubla autentificare) pe contul tau.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a ii permite sa functioneze in Steam, deschide browser-ul si intra in contul tau de Steam. Da click pe numele contului in coltul din partea de sus(dreapta) a ecranului, apoi click pe account details. Sub portiunea “ Account Security” click “Manage Steam Guard account- security”.

In mod alternativ, poti deschide aplicatia Steam, click pe “ Steam menu” din partea de sus si din stanga , apoi “ Manage Steam Guard accout security”.

 

Optiunea 1: Primeste codul prim Email.

 

– din acest ecran poti alege sa primesti codul pe email sau pe telefon. Click pe “ Get Steam Guard Codes by email” daca nu doresti sa iti folosesti telefonul: iti va fi trimis un email cu codul cu care te vei loga pe steam web sau pe aplicatie.

– copiaza codul de pe email si pune-l in campul liber care apare in ecranul login

– click pe submit si ati terminat autentificarea.

 

Optiunea a 2-a: Primesti codul prin aplicatia Steam de pe smartphone.

Pentru versiunea mobila a lui Steam Guard, downloadezi aplicatia pe telefon( Android/IOS)

Pe telefon, te loghezi cu contul standar de Steam si parola. Daca ai deja Steam Guard setat prim email, va trebui sa iti verific inboxul pentru inca un cod de acces inainte de a continua.

Apasa pe Side Menu, apoi Steam Guard. Click add authenticator, apoi introduci numarul de telefon al dispozitivului pe care il folosest in acest momend, dupa care add phone

Vei primi un mesaj imediat “Introduceti codul in urmatorul screen si apasati Submit”.

In urmatorul screen ti se va da un cod de recuperare. Acest cod e separat de codurile pe care le vei introduce de cate ori intri pe Steam. Este un mod permanent de recuperare a contului daca iti pierzi telefonul.

Acum cand intri in contul de Steam pe orice dispozitiv, vei fi nevoit sa-ti deschizi aplicatia Steam de pe telefon si sa apesi ”Steam Guard”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 9 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?