Cum se adaugă fișiere Windows care lipsesc din Boot Configuration Data

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă calculatorul tău are mai multe sisteme de operare instalate dar nu toate sunt disponibile pentru pornire, folosește parametrul  bootrec.exe/ScanOS.

Solutie

Pasi de urmat

Atunci când îl folosești, Bootrec.exe îți va scana toate discurile pentru a găsi instalări de Windows care nu sunt incluse în Boot Configuration Data (BCD). Vezi captura de mai jos pentru o mostră despre cum arată acest proces.

În cazul în care comanda bootrec.exe /scanos returnează rezultate mai mari decât 0, poți continua procesul de reparare. La final, vei primi înapoi sistemele Windows care lipsesc acum din BCD și le vei putea porni din nou.

Mai întâi, trebuie să cureți Master Boot Record (MBR) folosind comanda bootrec /fixmbr. Apoi, introdu bootsect.exe /nt60 all /force și apasă Enter. Parametrul /nt60 aplică un cod de “master boot” care este compatibil cu boot managerul de Windows. Apoi, parametrul /all actualizează codul de “master boot” pe toate partițiile de pe sistem. Parametrul /force fortează demontarea volumelor de disc pe parcusul procesului de actualizare, pentru ca Bootsect.exe să își poată face treaba.

După ce execuți toate aceste comenzi, se va crea un nou MBR, care va folosi datele corecte pentru încărcarea sistemelor de operare Windows, de pe unitățile de disc unde se găsesc instalate.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 15 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?