Cum se creeaza replica locala pentru clientul de lotus notes

Configurare noua (How To)

Situatie

Utilizatorii de lotus notes pot sa creeze o replica locala a profilului de email. Acest lucru optimizeaza accesul la email-uri si face cautarile mult mai rapide pentru ca se realizeaza doar local fara a comunica cu serverul de email. Clientul comunica cu serverul doar in momentul in care se face sincronizarea profilului.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a putea realiza  replica trebuie bifata optiunea pentru meniul avansat.Aceasta se regaseste in tab-ul view si apoi avanced menus.

 

1

Replica locala se realizeaza astfel: click dreapta pe casuta de email->replication si apoi new replica.

 

2

Dupa apasarea acestui buton apare urmatoarea fereastra:

2'

Aici trebuie sa ne asiguram ca in campul server este selectat local, iar putin mai jos putem vedea destinatia acestui fisier. Fisierul este criptat si va putea fi deschis doar de acest profil de email.

 

De asemenea trebuie sa accesam locatia email-ului si sa ne asiguram ca aceasta este locala si nu pe server.Aceasta se face in felul urmator: click pe tabil din dreapta jos ce indica locatia emailurilor (cloud, online sau offline) si apoi edit locations.

3

Acest buton deschide urmatoarea fereastra, din care vom selecta contul dorit si apoi se apasa butonul edit.

4

Ultimul pas este reprezentat de configurarea setarilor locatiei.In urmatoarea fereastra trebuie aleasa locatia mail-ului ca fiind locala, campul mail file trebuie sa contina calea catre replica locala creata si domino mail server trebuie sa contina numele serverului de mail utilizat.Dupa configurarea setarilor se apasa butonul ok si mail-ul va functiona utilizand replica locala.5

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 41 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?