Cum se instalează Linux Bash Shell pe Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Aceasta nu este o mașină virtuală, un container sau un software Linux compilat pentru Windows (cum ar fi Cygwin). În schimb, Windows 10 oferă un subsistem Windows complet destinat pentru Linux pentru a rula software-ul Linux. Este bazat pe proiectul abandonat al Microsoft Project Astoria pentru a rula aplicații Android pe Windows.

Există insă câteva limitări. Nu suportă încă software-ul pentru server de fundal și nu va funcționa oficial cu aplicațiile grafice desktop Linux. Nu funcționează toate aplicațiile de linie de comandă, deoarece caracteristica nu este perfectă.

Această caracteristică nu funcționează pe versiunea pe 32 de biți a Windows 10, deci asigurați-vă că utilizați versiunea Windows pe 64 de biți. Este timpul să treceți la versiunea pe 64 de biți a Windows 10 dacă utilizați în continuare versiunea pe 32 de biți oricum.

Solutie

Pasi de urmat

Presupunând că aveți Windows pe 64 de biți, pentru a începe, mergeți la Panoul de control> Programe> Activarea sau dezactivarea funcțiilor Windows. Activați opțiunea “Subsistem Windows pentru Linux” din listă, apoi faceți click pe butonul “OK”.

Faceți clic pe “Restart now” când vi se solicită să reporniți computerul. Funcția nu va funcționa până când nu reporniți.

După ce computerul repornește, deschideți Microsoft Store din meniul Start și căutați “Linux” în magazin.

Această distribuție populară de Linux a fost anterior singura opțiune disponibilă, dar alte sisteme Linux sunt acum disponibile pentru persoanele care au nevoi mai specifice.

Faceți click pe “Obțineți”.

De asemenea, se pot instala mai multe distribuții Linux și fiecare va primi propriile comenzi rapide unice. Se pot chiar lasa mai multe distribuții Linux diferite la un moment dat în diferite ferestre.

Pentru a deschide mediul Linux instalat, se accesează meniul Start:

La prima lansare a distributiei Linux, se va solicita introducerea unui nume de utilizator și a unei parole UNIX. Acestea nu trebuie să se potrivească cu numele de utilizator și parola Windows, dar vor fi utilizate în mediul Linux.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 32 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?