Cum se instalează un sistem de operare Mac OS

Configurare noua (How To)

Situatie

Avem o versiune mai veche decat Mac OS X 10.6 Snow Leopard si ca sa facem upgrade la cea mai noua versiune de Mac OS X avem nevoie de versiunea 10.6 sa fie instalata.

Urmand pasii de mai jos vom afla cum se instaleaza.

 

Backup

Inainte de a instala Mac OS X 10.6 Snow Leopard, trebuie sa faceti back-up pe un hard extern la sistemul vechi pentru orice eventualitate.

Dupa ce ati cuplat hardul extern si este recunoscut de catre Mac OS, mergeti la System Preferences -> Time Machine -> vom selecta Turn Time Machine on -> selectam hardul extern -> apasam pe OK si asteptam sa faca backup

Dupa terminarea backup-ului puteti sa adaugati si iPhoto sau Aperture Library pe hardul extern ca backup, prin simpla copiere a fisierelor in hard drive-ul de backup.

Solutie

Pasi de urmat

Cerinte de sistem:

  • PC/Laptop Mac cu procesor Intel
  • 5 GB spatiu liber pe hard drive
  • 1 GB RAM
  • unitate optica DVD

 

Introducem DVD-ul in unitate, dupa care vom da restart la sistem. In momentul cand si-a dat restart sistemul trebuie sa tinem apasat pe tasta Optiune/Option pana cand va aparea meniul pentru bootare

mac1

 

In meniu vom selecta DVD-ul pentru a porni instalarea si o fereasta va aparea pentru selectarea limbii si sa continuam instalarea prin apasarea butonului cu 2 puncte si o sageata.

mac2

mac3

 

Apoi o noua fereastra va aparea si vom selecta Continue unde vom fi informati despre drepturile de autor si termeni si conditii unde vom fi nevoiti sa selectam Agree.

 

mac4 mac5

O noua fereastra va aparea unde avem de selectat driver-ul pe care vom instala Mac OS, dar inainte de acest lucru vom merge Utilities -> Disk Utility si vom selecta Hard Disk-ul, apasam pe tabul Erase, scriem numele dorit pentru denumirea Hard Disk-ului iar apoi apasam pe butonul de Erase si inca odata Erase.

mac6 mac7 mac8

Inchidem fereastra Disk Utility si revenim la fereastra unde selectam Hard Disk-ul pentru instalare, apoi apasam pe butonul Install.

mac9 mac10

Dupa terminarea instalarii care dureaza intre  30min – 60min, o fereastra va aparea care ne informeaza ca instalarea a fost cu succes si ca trebuie sa apasam pe butonul de Restart.

mac11

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?