Setare Device Manager (Managerul de dipozitive) din windows pentru a afisa drivere și dispozitive hardware care sunt ascunse.

Configurare noua (How To)

Situatie

Următorul tutorial e folosit ca operațiune pregătitoare pentru dezinstalarea totală a dispozitivelor hardware care nu mai sunt prezente în calculator, dezinstalarea de antiviruși vechi (antivirușii chiar daca sunt dezinstalați, tot lasa urme), dezinstalare drivere virtuale instalate de virusi și programe daunatoare tip rootkit (ce e un rootkit: aici e loc de alt tutorial explicativ), sau depanarea unor componente hardware care chiar daca sunt prezente în calculator, nu sunt recunoscute corect.

Solutie

  1. Pentru a dezinstala aceste drivere se deschide Device Manager. În mod normal Device Manager poate fi pornit din Start>click dreapta pe Computer (My computer în XP)>Device Manager, în acest fel apare varianta “normală” dar nouă ne trebuie varianta avansată.

1

2. Pentru a ajunge la varianta avansata a Device manager trebuie sa facem următoarele: in Start scriem CMD si apare in listă cmd.exe, clic dreapta pe acesta și selectăm ”run as administrator”

2

3. Apare o fereastră în care scriem urmatoarele: set devmgr_show_nonpresent_devices=1 și se apasă tasta ”enter”, nu se va întâmpla nimic, așa e normal, apoi tot in aceiași fereastra scriem devmgmt.msc și se apasă tasta ”enter”, va apărea Device manager.

3

4. În Device manager alegem View>Show hidden devices, și așa apar driverele care erau ascunse înainte de aceste operațiuni.

4

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Nu exista.

Voteaza

(55 din 91 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?