Cum rezolvam problema fisierelor care se deschid cu aplicatii implicite gresite

Configurare noua (How To)

Situatie

Windows 10 are un obicei urât de a reveni la setările implicite ale tuturor asociațiilor de fișiere atunci când se actualizează. Aceasta înseamnă că, chiar dacă setați în mod specific anumite tipuri de fișiere pentru a fi deschise cu anumite aplicații, acestea pot reveni la setările implicite Windows.

Acest lucru nu este ideal, mai ales având în vedere că aplicațiile implicite Windows pentru mai multe sarcini sunt inferioare alternativelor terților. Din fericire, există o soluție foarte simplă pentru aceasta, permițându-vă să vă restaurați asociațiile preferate.

Solutie

Deschideți aplicația Setări pentru Windows 10, iar în fila Sistem, ar trebui să găsiți o categorie marcată “aplicații implicite”. De aici, veți putea alege ce aplicație deschide diferite tipuri de materiale media. De exemplu, îl schimbați astfel încât muzica să fie redată în Windows Media Player în loc de Groove Music.

Puteți ajunge chiar la detalii fine, schimbând aplicațiile care se ocupă de extensiile de fișiere specifice. Aceasta înseamnă că puteți seta diferite programe pentru a deschide anumite fișiere imagine sau video, de exemplu, în timp ce majoritatea se ocupă de o altă aplicație.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?