De ce sunt atat de multe site-uri web inactive la nivel global?

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Miliarde de oameni navigheaza zilnic pe site-uri web gazduite in intreaga lume. Intr-o perioada in care concurenta e atat de acerba in toate domeniile de activitate, este foarte greu de speculat ce tip de site ar mai putea fi un bun candidat in preferintele oamenilor.

In prezent sunt peste 1 miliard 100 de mii de site-uri pe internet, insa doar 18% din ele sunt active, 82% sunt inactive. Statistica spune astfel:

  • Peste 200 de milioane de site-uri active global
  • 252000 de site-uri noi zilnic
  • 10500 site-uri noi create in fiecare ora
  • 175 de site-uri create la fiecare minut
  • 3 site-uri create in fiecare secunda

Avand in vedere aceasta statistica, se pune intrebarea logica: de ce sunt de 5 ori mai multe site-uri inactive decat cele active? Iata care sunt principalii factori care contribuie la acest fenomen.

  • Crearea si gestionarea unui website implica diverse costuri, precum: inregistrarea domeniului, gazduirea web, constructia site-ului, designul si functionalitatile si, adesea, un buget de marketing respectiv plata unor oameni care sa faca asta pentru ca nu le poate face un singura persoana pe toate.

Asadar, unii proprietari de site-uri web ar putea avea nevoie de ajutor iar constrangerile financiare ii impiedica sa investeasca in tot ceea ce este nevoie pentru succesul unei afaceri. Asadar, site-urile construite in regim propriu de persoane care nu sunt experte sau nu sunt intretinute ulterior pot devein latent sau inutile, incapabile sa progreseze sau sa dea rezultate.

Din pacate, foarte multi antreprenori isi pierd entuziasmul la cateva luni dup ace au dat startul unui proiect. Provocarile, esecurile, lipsa aparitiei rezultatelor immediate pot atenua spiritele, ceea ce duce la o lipsa de motivatie pentru a continua cu website-urile.

  • Multi proprietari de site-uri web au un job principal, iar pentru hobby-uri sau un business secundar incearca sa aloce timp suplimentar. De foarte multe ori insa, acest lucru devine foarte obositor si, uneori, imposibil. Acest factor duce, in timp, la inactivitatea site-ului.

Domenii si conturi de gazduire expirate

  • Un site nou lansat are nevoie de intretinere si de plata abonamentului de web hosting. Daca domeniul nu este prelungit impreuna cu gazduirea web, acestea expira. Domeniile redevin libere iar contul de hosting este sters de pe server de furnizor. In astfle de situatii, daca nu exista un backup al site-ului, veti pierde inclusive fisierele site-ului web.
  • Domeniile web si conturile de gazduire au date de expirare si, daca nu esti vigilent sau, din lipsa de constientizare sau verificare a adreselor de contact nu le prelungesti, le pierzi. Evident, mentinerea unui website online implica putin effort si cateva provocari. Totusi, daca iti aloci putin timp macar o data pe saptamana pentru a verifica plugin-urile de Securitate, functionalitatile, adaugarea de continut nou, postari, actualizari SEO, poti avea rezultate ideale fara investititi considerabile.

Daca dispui de resursele financiare necesare, poti angaja un technician web sa se ocupe de aceste aspect, astfel incat site-ul web sa ramana actual si atragator.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?