Dezactivare lock screen cu ajutorul Group Policy Editor in Windows 8.1/10

Configurare noua (How To)

Situatie

Se doreste dezactivarea ecranului de lock pentru Windows 8.1/10. Aceasta solutie va ofera posibilitatea de a introduce direct parola, daca este setata, la incarcarea sistemului de operare sau dupa ce ati dat lock la computer.

Solutie

Pasi de urmat

Vom incepe prin a deschide Local Group Policy Editor, utilizand comanda Run ( combinatia de taste Windows + R ) si introducand textul gpedit.msc, dupa care vom da click pe “OK”.

run cmd

In Local Group Policy Editor, se va deschide calea Computer Configuration – Administrative Templates – Control Panel – Personalization.

gpe lock screen

In partea dreapta, vom da click dreapta pe setarea “Do not display the lock screen” si vom selecta “Edit” sau pur si simplu vom face dublu-click pe setare.

edit lock screen

 

In fereastra care s-a deschis, vom bifa optiunea “Enabled” dupa care vom da click pe “Apply” si “OK”, pentru a inchide fereastra.

lock screen opts

Pentru verificare, puteti apasa combinatia de taste Windows + L, care va face lock la computer. Nu veti mai vedea ecranul de lock si veti putea introduce direct parola pentru a va loga.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?