Dezactivați Microsoft Defender utilizând Editorul de politici de grup local

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă sunteți utilizator Windows 11 Pro, aveți o opțiune suplimentară pentru a dezactiva definitiv Microsoft Defender. Deși puteți utiliza Editorul de registru pentru acest proces, în calitate de utilizator Pro, aveți și opțiunea de a utiliza Editorul de politici de grup local.

Solutie

Pasi de urmat

Apăsați pe Win+R pentru a deschide instrumentul Run. Apoi, tastați gpedit.msc în câmpul de căutare și faceți click pe „OK”.

În fereastra Local Group Policy Editor, navigați la următoarea locație:

Configurare computer > Șabloane administrative > Componente Windows > Microsoft Defender Antivirus
Faceți dublu clic pe politica „Dezactivați Microsoft Defender Antivirus”.

În fereastra Editare, alegeți „Activat”. Apoi, faceți clic pe „Aplicați” și „OK” pentru a salva modificările.

Reporniți computerul și veți vedea că Microsoft Defender este dezactivat.

Dacă doriți să activați Microsoft Defender în viitor, setați politica „Dezactivați Microsoft Defender Antivirus” la „Dezactivați”. După aceea, activați comutatoarele „Protecție în timp real” și „Protecție împotriva falsificării” în aplicația Windows Security.”

Cum să verificați starea Microsoft Defender pe Windows 11
După ce ați dezactivat Microsoft Defender folosind metoda de mai sus, trebuie să verificați starea acestuia pentru a confirma dacă a fost dezactivat. Pentru a face acest lucru, deschideți meniul Start, tastați PowerShell în bara de căutare și apăsați Enter. Apoi, în fereastra PowerShell, tastați următoarea comandă și apăsați Enter:

Get-MpComputerStatus | selectați AMRunningMode
Dacă obțineți „Nu rulează” ca rezultat, atunci confirmă că ați dezactivat Microsoft Defender.

Cu toate acestea, dacă obțineți „Normal” ca rezultat, înseamnă că Microsoft Defender încă rulează pe computerul dvs. În acest caz, verificați din nou dacă ați urmat corect pașii.

Microsoft a optat pentru un proces mai lung pentru a dezactiva definitiv Microsoft Defender în loc să ofere un buton cu un singur clic pentru a asigura siguranța computerului. Chiar dacă ar putea fi tentant, ar trebui să îl dezactivați, dacă nu aveți absolut nevoie.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 2 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?