Afla cat de rau poate fi afectat un smartphone de catre virusi

Configurare noua (How To)

Situatie

Buna ziua, astazi va voi vorbi tot despre un malware din categoria trojan si este vorba mai exact de un RAT de aceasta data pentru smartphone-uri.

Solutie

Va voi prezenta in acest articol cat de periculos poate fi un astfel de virus.

Precum troienii de PC si cei de Smartphone-uri detin mai mult sau mai putin aceleasi functionalitati precum citirea sms-urilor, ascultarea apelurilor, monitorizarea pozitiei prin GPS, access la camera foto si fisierele din telefon (poze, documente, etc), iar mai jos am sa va arat cateva din ele.

 

Lista telefoanelor infectate aflate sub control de catre atacator.

1

Meniul principal de comenzi
2

Access la fisierele telefonului (documente, poze, programe, etc)
3

Virusul ofera access la sms-urile primite sau expediate.
4

Atacatorul are access complet la lista apelurilor, primite, efectuate sau nepreluate.
5

Access complet la contactele victimei.
6

Atacatorul are posibilitatea de a-si monitoriza victima direct prin GPS.
7

De asemenea, atacatorul are posibilitatea sa asculte ce se vorbeste in jurul telefonului, chiar daca victima nu este angajata intr-o convorbire telefonica.
8

Intimitatea va poate fi violata si mai grav, atacatorul avand access la camera foto a telefonului, iar daca telefonul dumneavoastra detine doua camere foto (fata/spate) atacatorul are access la ambele si va poate vedea in timp real fara ca telefonul dumneavoastra sa va instiinteze de faptul ca sunteti monitorizat.
9

Virusii de genul ofera si informatii complete despre telefonul victimei, precum numarul de telefon, codul imei, providerul, tara, modelul telefonului, seria telefonului, etc.
10

Prevenirea acestor tipuri de virusi se poate face doar cu un sistem de protectie antivirus in permanenta pe telefonul dumneavoastra, dar precum am spus si in primul articol, astfel de virusi sunt greu de combatut si in cele mai multe cazuri pot trece nedetectati de antivirusi cu success.

Ca sa reduci riscul infectarii poti folosi atat variante gratuite de antivirus cum ar fi Avast, sau contracost: BitDefender.

Daca va intereseaza si alte aspecte va astept cu intrebarile voastre in comentarii.

O zi placuta,

Simon Cirstoiu.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(58 din 115 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?