Folosirea functiei de master la UPS marca APC seria ES in vederea economisirii energiei electrice

Configurare noua (How To)

Situatie

UPS-ul vine din fabrica cu funcţia de economisire a energiei DEZACTIVATĂ. Pentru a folosi această facilitate, prizele trebuie activate.

Solutie

Activarea prizelor economice. Apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul “MASTER ENABLE” (cel ce are o frunza desenata pe el) pentru 2 secunde. UPS-ul va emite un bip care indică faptul că funcţia este activată. LED-ul verde poziţionat deasupra butonului “MASTER ENABLE” va fi luminat.

Dezactivarea prizelor economice. Apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul “MASTER ENABLE” pentru 2 secunde. UPS-ul va emite un bip care indică faptul că funcţia este dezactivată. LED-ul verde poziţionat deasupra butonului “MASTER ENABLE” se va stinge.

Priza Master care va intrerupe curentul la cele slave (cele 3 de jos) este cea din stanga sus

Conectati un echipament principal, cum ar fi un computer. Pentru a economisi energie electrică, configuraţi UPS-ul pentru a recunoaşte un echipament ca fiind Master, cum ar fi unitatea centrală a calculatorului şi ca echipamente controlate in partea stanga jos imprimanta, boxele sau scanner-ul.

Atunci când echipamentul Master este în modul de funcţionare “Sleep”ori “Stand-by”, sau este oprit, prizele controlate vor fi de asemenea oprite, economisind energia electrică.

Puterea electrică absorbită de un echipament aflat în modul de funcţionare “Sleep” sau “Standby” este variabilă în funţie de echipament. Poate fi necesar să ajustaţi pragul la care priza Master va comanda închiderea prizelor controlate. Atunci când este setat un prag, prizele economice sunt activate.

 

1.Asiguraţi-vă că aveţi un echipament Master conectat la priza de ieşire Master. Treceţi acel echipament pe modul de funcţionare “Sleep” ori “Standby”, sau opriţi-l.

2.Apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul “Master Enable” pentru şase secunde. După primele 2 secunde UPS-ul va emite un bip, continuaţi să ţineţi apăsat butonul până când UPS-ul va emite trei bip-uri consecutive. Eliberaţi butonul. UPS-ul va recunoaşte acum nivelul de prag al echipamentului Master şi îl va salva ca fiind noul prag setat.

Alte sfaturi de economisire gasiti la http://www.anre.ro/download.php?f=gKmDgw%3D%3D&t=vdeyut7dlcecrLbbvbY%3D

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?