Functia USB OTG la telefoane

Configurare noua (How To)

Situatie

USB OTG inseamna USB On-The-Go si este un standard ce permite unui dispozitiv sa citeasca sau sa transfere diverse date pe un alt dispozitiv USB, fara a necesita utilizarea unui PC.

Solutie

Ce poti face cu un telefon cu USB OTG :

1 – Conectare stick memorie USB la telefon sau HDD extern

Da, poti face asa ceva cu un telefon mobil, poti vizualiza, transfera sau edita continutul unei memorii externe, direct pe telefonul mobil. Poti vedea filme de pe un stick de memorie, potii asculta muzica sau chiar sa transferi diverse fisiere sau poze. Este mult mai simplu decat daca ai atasa memoria externa la un laptop sau la un PC, apoi sa conectezi telefonul si abia apoi sa incepi sa-ti faci treaba.

Acest stick de memorie trebuie sa fie de preferat formatat FAT32, sistemul Android nu prea se descurca cu NTFS. Este adevarat, daca ai un HDD fara alimentare externa, sunt slabe sanse sa-l poti utiliza asociat cu un telefon mobil. Poti folosi managerul de fisiere gata instalat pe telefon, sau sa descarci (recomandat) o aplicatie de tip file manager OTG din Google Play.

2 – Jocuri cu ajutorul unui controller

Pe piata, sunt mai multe modele de joystick-uri, Android Pie are deja suport nativ pentru Xbox One. Poti conecta insa si un controller PlayStation daca ai root sau poti sa incerci sa atasezi prin cablul USB orice fel de joystick.

Depinde aici foarte mult de telefon, de versiunea sistemului de operare Android, sau de tipul de joystick. Este posibil sai ai nevoie de aplicatii conexe, cele de genul keymapper. Din pacate, nu exista o solutie magica, una care sa functioneze pe toate telefoanele si indiferent de controller.

3 – Incarcarea altui telefon prin USB OTG

Poate cea mai simpla, cea mai comuna si cea mai utila functie. Nu este ceva nou, ideea este ca poti incarca un telefon cu ajutorul altui telefon, numai cu ajutorul unui adaptor USB OTG si a unui cablu USB.

Sunt pe piata telefoane cu acumulatori de mare capacitate, acestea chiar pot incarca mai multe telefoane in acelasi timp. Practic, telefonul functioneaza ca un acumulator extern. Nu numai terminalele cu acumulatori de peste 5000 de mAh se bucura de aceasta functie, sunt si multe cu acumulator de 3000 mAh (sau chiar mai putin) care pot functiona pe post de acumulator extern.

Asta nu este insa tot. Mai poti alimenta si alte mici gadgeturi ce depind de standardul USB. Diverse jucarii, lanterne, unele ventilatoare de dimensiuni mici, etc.

4 – Printare cu ajutorul USB OTG

Sunt multe modele de imprimante pe piata, unele cu WiFi integrat, unele clasice, cu cablu. La fel de multe sunt si modelele de telefoane, unele au un sistem de operare mai custmizat si cu mai multe optiuni cand vine vorba de printare, unele mai sarace cand ne gandim la astfel de caracteristici.

Ideea este ca poti printa direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul unui cablu USB. In functie de modelul telefonului sau de interfata de utilizator, este posibil sa nu mai ai nevoie de aplicatii suplimentare, sau din contra.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(12 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?