Instrumentul System File Checker (SFC.exe)

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Solutie

Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Dacă rulați Windows 10, Windows 8.1 sau Windows 8, rulați mai întâi instrumentul Deployment Image Servicing and Management (Gestionare și servicii imagine de implementare – DISM) pentru inbox înainte de a rula System File Checker (Program de verificare fișiere de sistem).  (Dacă rulați Windows 7 sau Windows Vista, treceți direct la Pasul 2.)

Tastați comanda următoare, apoi apăsați pe Enter.  Este posibil să dureze câteva minute pentru finalizarea operațiunii de comandă.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
         2. În linia de comandă, tastați comanda următoare, apoi apăsați pe ENTER:
sfc /scannow
Promptul de comandă cu drepturi de administrator - sfc/scannow
Comanda sfc /scannow va scana toate fişierele de sistem protejate şi va înlocui fişierele deteriorate cu o copie memorată în cache amplasată într-un folder comprimat din %WinDir%System32dllcache.
Substituentul % WinDir % reprezintă folderul de sistem de operare Windows. De exemplu, C:Windows.Notă Nu închideţi această fereastră de linie de comandă până la finalizarea verificării. Rezultatele scanării vor fi afișate după terminarea acestui proces.

         3.  După ce se termină procesul, este posibil să primiţi unul dintre următoarele mesaje:

 • Protecţia de resurse Windows nu a găsit încălcări de integritate.

  Acest lucru înseamnă că nu aveţi fişiere de sistem lipsă sau deteriorate.

 • Protecţia de resurse Windows nu poate efectua operațiunea solicitată.

  Pentru a rezolva această problemă, efectuaţi scanarea cu instrumentul System File Checker în modul de siguranţă şi asiguraţi-vă că există folderele PendingDeletes şi PendingRenames în %WinDir%WinSxSTemp.

 • Protecţia de resurse Windows a găsit fişiere deteriorate şi le-a reparat cu succes. Detaliile sunt incluse în CBS.Log %WinDir%LogsCBSCBS.log.

  Pentru a vizualiza informaţiile detaliate despre scanarea şi restaurarea fişierelor de sistem, accesaţi secţiunea Cum se vizualizează detaliile procesului System File Checker.

 • Protecţia de resurse Windows a găsit fişiere deteriorate, dar nu a putut remedia unele dintre ele. Detaliile sunt incluse în CBS.Log %WinDir%LogsCBSCBS.log.

  Pentru a repara manual fişierele deteriorate, vizualizaţi detaliile procesului System File Checker pentru a găsi fişierul deteriorat, apoi înlocuiţi manual fişierul deteriorat cu o copie cunoscută ca fiind bună a fişierului.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 35 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?