Laptop nou se blocheaza dupa instalarea Windowsului 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Am intalnit situatia in care un laptop nou, proaspat desigilat si unde am instalat un Windows 10 Pro x64 cu licenta originala, sa se blocheze si sa nu poata fi deblocat decat prin shutdown fortat si repornire. Problema este ca metoda merge de cateva ori, dupa care se blocheaza mereu in timpul repornirii. Ce facem in acest caz?

Solutie

Pasi de urmat

Inainte de instalarea Windowsului, vom descarca folosind un alt calculator, ultima versiune de bios pentru calculatorul in cauza si o vom instala acolo.

Vom instala Windows 10, fara sa conectam calculatorul la reteaua prin cablu sau Wifi.

Vom introduce cd-ul cu drivere primit la achizitionarea laptopului si vom face instalarea completa a driverelor de acolo.

In caz ca nu aveti un cd, va recomand sa dati click dreapta pe This PC si sa dati click apoi pe Properties, dupa care dati click pe Advanced System Settings, apoi click pe tabul Hardware si apoi click pe Device Installation Settings.

Acolo bifati varianta 1 cu 3 si debifati 4 si salvati. Acum puteti conecta calculatorul la internet si puteti deschide un browser sa intrati pe pagina de suport a producatorului, va selectati modelul si va descarcati toate driverele direct de acolo.

Dupa instalarea tuturor driverelor, dati un restart (puteti si ar trebui sa dati restart dupa fiecare driver instalat in parte), apoi refaceti modificarea de mai sus, bifand optiunea Yes, do this automaticaly.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 68 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?