Monitorizare PC folosind Pulseway + Aplicatie Smartphone

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca dorim sa monitorizam PC-ul de la distanta, sa obtinem anumite informatii si sa avem un anumit control asupra lui, acum exista o varianta simpla oferita de Pulseway. Mai multe optiuni se pot gasii in pachetele platite (chiar si functii pentru servere) dar pachetul free ne ofera tot ce avem nevoie.

Solutie

Pasi de urmat

Prima oara navigam pe site si descarcam aplicatia http://www.pulseway.com/downloads . Dupa ce trecem prin instalare,deschidem aplicatia  si suntem mai intai rugati sa introducem username-ul si parola contului nostru (acesta poate fi creat pe https://www.pulseway.com ) . Introducem datele de logare si validam.

aa1

Dupa navigam prin diferitele optiuni precum cele din imagine unde putem alege ce sa monitorizam la statia noastra. Putem alege si ce notificari sa primim pe dispozitivele noaste (Android, iOS si Windows Mobile) si mult mai multe. Din pacate in varianta free nu putem monitoriza intr-o interfata Web ci doar din aplicatia pentru smartphone sau tableta.

a1

 

De exemplu acum descarcam aplicatia din Magazin Play.

 

b1

Iar acum suntem din nou rugati sa introducem credentialele noastre.

b2

Dupa ce ne autentificam, toate PC-urile pe care avem instalata aplicatia vor fi disponibile.

b4

 

Dupa ce alegem unul intre PC-uri ne sunt aratate informatii despre acesta ( Cpu, Ram, Ip extern, HDD, Procese care ruleaza, Event log-uri, etc.. ), dar avem si posibilitatea de a restarta PC-ul, de a trimite comanda de ShutDown, etc….

b3

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(21 din 42 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?