Monitorizarea unui job in Linux cu ajutorul lui Check_MK

Configurare noua (How To)

Situatie

Ckeck_MK face mai usoara monitorizarea job-urilor uzuale in Linux. Asadar incepând cu versiunea 1.2.3i1, Check_MK livrează un program și un plugin pentru monitorizarea executării programelor, cum ar fi, de exemplu, cron job-urile executate pe sistemele linux.

Solutie

Pasi de urmat

Agent Linux actualul este livrat cu un program numit mk-job. Puteți să il utilizați ca wrapper pentru un apel programat pentru ai permite să înregistreze starea de execuție și statisticile runtime despre job-ul executat.

Instalați agentul linux pe sistemul dvs. și configurați monitorizarea de bază a host-ului. Odată ce ați instalat agentul, ar trebui să aveți disponibilă comanda mk-job.

Presupunem că aveți o funcție cron cu o definiție de genul:

5 0 * * * root /usr/local/bin/backup >/dev/null

Acest job execută scriptul /usr/local/bin/backup în fiecare noapte la 00:05.

Pentru a avea această funcție monitorizată de Check_MK, trebuie să adăugați simplu apelul la mk-job înainte de apelul inițial la program. În plus față de apelul pentru program, trebuie să furnizați un parametru care este folosit ca identificator pentru job.
Definiția arată acum după cum urmează:

5 0 * * * root mk-job nightly-backup /usr/local/bin/backup >/dev/null

Odată ce job-ul este executat, datele colectate sunt scrise în fișierul /var/lib/check_mk_agent/job/<job-ident> . Agentul linux va afișa toate informațiile din acest fișier serverului Check_MK solicitant.

În final, după prima rulare a jobului, singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să rulați un inventar de servicii pe host și să reporniți procesul de monitorizare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?