Optimizare pornire PC cu Startup Delayer

Configurare noua (How To)

Situatie

Acest tutorial prezinta pasii necesari pentru descarcarea, instalarea si utilizarea programului Startup Delayer. Programul Startup Delayer dezactiveaza pornirea programelor sau optimizeaza timpul de pornire al programelor aflate in startup-ul Windows-ului  in vederea obtinerii unui timp cat mai scurt de pornire si incarcare al sistemului de operare.

Solutie

Startup delayer poate dezactiva accesul automat al programelor ce nu mai sunt necesare, poate intarzia in mod automat sau manual pornirea programelor, fara a indeparta programele dorite din startup astfel incat calculatorul tau sa porneasca rapid.

Pasul 1. Accesati pagina de download a aplicatiei Starup Delayer :

https://www.r2.com.au/page/products/download/startup-delayer/?_ga=2.156785211.1091674799.1518285577-99491117.1518285577

Pasul 2 . In partea inferioara a paginii puteti observa aparitia kitului de descarcare. Dupa descarcare, rulati aplicatia si apasati butonul next.

.

Pasul 3. Cititi termenii licentei de utilizare a programului, bifati casuta “I agree”, apasati butonul ” Next” pentru a accepta si continua instalarea.

Pasul 4. Alegeti, calea in care doriti sa instalati programul prin simpla apasare a butonului browse apoi apasati butonul next.

Pasul 5. Asteptati ca programul sa se instaleze. Dupa instalare se va afisa mesajul ” Installation Successful”, bifati casuta run Startup Delayer si apasati butonul finish.

Pasul 6. Dupa instalare,rulati programul si selectati limba dorita.

Pasul 7 . La prima rulare a programului, acesta iti poate oferi posibilitatea de a deschide in document ce contine informatii ajutatoare despre utilizarea programului. Daca doriti ca programul sa nu deschida nici un document, puteti apasa butonul “NO”.

Pasul 8. Urmeaza configurarea comportamentului automat al programului in funcite de preferintele tale. Puteti observa doua extremitati:

  •  “Start Fast” care seteaza pornirea agentilor si aplicatilor cat mai rapida si incarcarea sistemului de operare mai lenta
  • “Start Smooth” care seteaza pornirea agentilor si a aplicatiilor mult mai intarziata si pornirea sistemului de opereare mai rapida

Pasul 9.  Acum putem intarzia intentionat anumite programe din statup-ul sistemului de operare Windows. Apasati click dreapta pe programul dorit aflat in lista normal startup si apasati butonul “Delay Selected ”

Pasul 10. In acest moment, programul ales pentru a porni cu intarziere la startup a fost mutat in cadrul listei “Delayed”. De asemenea, putem sa si dezactivam complet pornirea acestui program pentru a scurta timpul de pornire al sistemului de operare. Click-drepata pe acesta si apasati pe ” Disable selected”.

Pasul 11.Programul ales pentru dezactivare din cadrul proceselor startup se va regasi acum la “Disabled”. Pentru a sterge anumite programe din startup, dati click dreapta si selectati “Delete Selected”.

Aceasta a fost prezentarea pasilor principali ai descarcarii, instalarii, configurarii si utilizarii programului gratuit Startup Delayer, in vederea optimizarii timpului de pornire al calculatorului tau cu sistem de operare Windows. Cu doar cateva click-uri, Startup Delayer reprezinta o reala solutie de fluidizare, descongestionare si imbunatatire a pornirii calculatorului tau.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(24 din 47 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?