Optimizare viteza de transmisie pentru DDWRT pe ruter linksys WRT54GL v1.1

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Ruterul WRT54GL e destul de vechi și uneori nu face față la trafic intens de date. În continuare voi prezenta unele optimizări pentru a mări viteza generală a acestuia.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru început vom aplica un overclocking mai mic sau mai mare în funcție de cat poate duce.

ATENȚIE, setările următoare au fost folosite pe versiunea 1.1 a WRT54GL, pe alte variante e posibil ca rezultatele să fie diferite. Întotdeauna faceți modificările de frecvență pas cu pas, nu treceți de la 200 la 250MHZ din prima. Observați dacă ruterul se încălzește excesiv înainte de aridica din nou frecvența. Ca test empiric de temperatură, carcasa ruterului poate să fie ușor caldă la atingere (40-45 de grade).

Setările le găsim la Administration, Management în josul paginii. Ruterul acesta poate duce 250MHz și îl folosesc asa de ~4 luni fără probleme.

Alte setări care se pot modifica pentru creșterea performanței sunt cele legate de time-out-ul TCP și UDP. Dacă scădem timpul cât este menținută deschisă o conexiune care e inactivă, reducem încărcarea ruterului cu lucruri inutile.

ddwrt-administration-managementddwrt-administration-ip-filter-overclocking

La wireless, basic settings e util să setăm ruterul ca să emită doar pe standardul Gddwrt-wireless-basic-settings

Altă creștere semnificativă a vitezei (50% sau mai mult) este folosirea WPA cu criptare TKIP în loc de WPA2 cu AES. Criptarea TKIP e mai puțin solicitantă pentru procesor decât AES, dar trebuie să alegem o parola mai complexă pentru conectarea la rețeaua wireless pentru ca parola de la WPA cu TKIP poate fi atacată mai ușor decât WPA2 cu AES.

ddwrt-wireless-security

Următoarele setări adaugă puțin cate puțin la viteza de transmisie (aproximativ 20%) si le voi explica fără a intra în prea multe detalii tehnice, pe cele care sunt altfel decât default.

CTS protection mode – e necesar mai ales când avem rețele mixte B/G – nu e cazul aici

beacon interval – e un impuls de sincronizare a retelei, cu cat e mai rar cu atat e mai mult timp să se transmită date între aceste sincronizări, nu recomand mai mult de 125ms

Preamble – short, forțează rețeaua să folosească un timp de transmisie mai redus pentru informații necesare stabilirii conexiunii

shortslot override – short, scurteaza timpul de retransmisie în cazul unor erori

TX Power – Aici trebuie atenție și din nou, depinde de ruter cât duce. Ca putere sigură și care nu suprasolicită componentele, recomand 150mw.

ddwrt-wireless-advanced-settings

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 38 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?