Pregatirea unui flash drive bootabil pentru instalare Mac OS X

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci cand doriti sa instalati sistemul de operare Mac OS X, insa unitatea optica de pe laptop lipseste sau este defecta puteti folosi un flash drive de capacitate 8 Gb ca mediu de instalare (acesta trebuie formatat: Mac OS Extended – Journaled).

Solutie

Pasi de urmat

Introduceti DVD-ul cu sistemul de operare Mac OS X ( ex: Snow Leopard DVD), apoi deschideti utilitarul Disk Utility din Mac OS X si selectati USB Flash Drive-ul;

Selectati optiunea Erase, apoi setati tipul de formatare: Mac OS Extended (Journaled). Denumiti USB flash drive-ul cu un nume sugestiv: OS X Install

os_X_01

Dupa ce Disk Utility termina formatarea, memory stick-ul este pregatit pentru copierea pachetelor de pe DVD-ul de instalare Mac OS X. Selectati tab-ul Restore din Disk Utility si setati sursa ( dvd-ul de instalare ) + destinatia ( memory stick-ul de 8 Gb ) prin drag and drop. Pentru a incepe procesul de copiere apasati butonul Restore.

os_X_02

Daca aceasta etapa se termina cu succes veti obtine un memory stick bootabil cu Mac OS X.

Pentru a testa daca USB Flash Drive este bootabil, demontati dvd-ul de instalare, apoi restartati Mac-ul. Inainte de a incarca sistemul de operare, imediat dupa “ding” tineti apasat option ( “alt” ) de la tastatura. Dupa cateva secunde vor aparea 2 sau mai multe volume montate. Selectati USB drive-ul pregatit in pasii anteriori.

Tip solutie

Workaround
Etichetare:

Voteaza

(63 din 109 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?