Protejați contul dvs. Instagram cu Autentificarea în doi pași (2FA)

Configurare noua (How To)

Situatie

În era digitală, securitatea online a devenit o prioritate majoră pentru utilizatorii de rețele sociale. Conturile noastre de social media conțin adesea informații personale și imagini prețioase, ceea ce le face ținta potențială a infractorilor cibernetici. Instagram, una dintre cele mai populare platforme de partajare a fotografiilor, oferă utilizatorilor săi o modalitate eficientă de a-și proteja conturile prin intermediul Autentificării în doi pași (2FA).

Ce este Autentificarea în doi pași?

Autentificarea în doi pași (2FA) este o măsură de securitate suplimentară pe care o puteți adăuga la contul dvs. Instagram pentru a vă proteja împotriva accesului neautorizat. Această funcție necesită două niveluri de autentificare pentru a vă loga în cont: parola dvs. obișnuită și un cod unic generat sau trimis pe un alt dispozitiv sau prin SMS.

Cum să activați 2FA pe Instagram:

 1. Deschideți aplicația Instagram și accesați profilul dvs.
 2. Apăsați pe pictograma cu cele trei linii orizontale din colțul din dreapta sus și accesați “Setări.”
 3. Derulați în jos până la “Securitate” și apăsați pe “Autentificare în doi pași.”
 4. Instagram vă va oferi două opțiuni: “Autentificare în doi pași prin mesaj text” și “Autentificare în doi pași cu aplicație de autentificare.”
 5. Dacă alegeți “Autentificare în doi pași prin mesaj text,” veți primi un cod de securitate prin SMS de fiecare dată când încercați să vă conectați.
 6. Dacă alegeți “Autentificare în doi pași cu aplicație de autentificare,” va trebui să descărcați o aplicație de autentificare, cum ar fi Google Authenticator sau Authy, și să scanați codul QR afișat pe ecranul dvs. Instagram. Apoi, veți primi un cod unic în aplicația de autentificare de fiecare dată când încercați să vă conectați.
 7. Introduceți codul generat de sistemul 2FA pentru a activa funcția.

De ce să activați 2FA pe Instagram?

 • Protecția împotriva accesului neautorizat: 2FA face mai dificilă preluarea controlului asupra contului dvs. de către persoanele care încearcă să ghicească parola sau să fure contul.
 • Adaugă un strat suplimentar de securitate: Parola dvs. este prima linie de apărare împotriva atacurilor cibernetice, iar 2FA adaugă o barieră suplimentară.
 • Împiedică schimbarea informațiilor de autentificare: Dacă cineva încearcă să schimbe parola sau adresa de e-mail a contului dvs., 2FA vă protejează.
 • Redă controlul: În cazul în care ați uitat să vă deconectați de pe un dispozitiv nesigur sau ați pierdut telefonul, 2FA vă permite să păstrați controlul asupra contului dvs.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?