Recuperarea telefonului atunci cand acesta este pierdut sau furat

Cea Mai Vizualizata Solutie Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci cand iti pierzi telefonul mobil, trebuie sa sti ca localizarea acestuia nu este atat de dificila precum pare, in articolul de mai jos vei afla cum se poate face atat cu un telefon simplu cat si cu un telefon smart.

Solutie

Pasi de urmat

Localizarea telefonului mobil după IMEI

Se tasteaza codul *#06# pe telefon iar pe ecran apare codul IMEI sub bateria telefonului, dacă modelul tău îţi oferă acces la acumulator pe cutia în care a venit telefonul.

În cazul în care îţi este furat telefonul, se recomanda să depui o plângere la poliţie în care să menţionezi, pe lângă cele intamplate, şi codul IMEI al telefonului.

Cu ajutorul codului IMEI, orice operator de telefonie are posibilitatea de a bloca un telefon mobil declarat furat sau pierdut.

 

Localizare telefon cu Android cu ajutorul Manager de dispozitiv Android

Daca telefonul pierdut ruleaza systemul de operare Android, recuperarea acestuia se face cu ajutorul unui computer astfel:

Imediat dupa logare, apare harta interactiva Google iar acesta incepe deja sa caute dispozitivul, si sa ii afiseze pozitia.

  • Optional, in afara de serviciul de localizare, mai puteti suna, bloca, sau sterge datele telefonului direct din aceeasi fereastra.
  • Nota: Nici unul din serviciile mentionate mai sus nu funtioneaza daca nu exista lagatura la internet pe telefonul mobil.

 

Localizare iPhone, iPad, Mac

Pentru iPhone, iPad sau Mac, se procedeaza astfel:

  • Cu ajutorul unui computer se acceseaza adresa de internet: https://www.icloud.com/find  dupa care trebuie sa te loghezi cu Apple Id-ul pe care a fost inregistrat si telefonul.
  • Se acceseaza aplicatia “Gasire Iphone” apoi se selectează telefonul sau un un alt dispozitiv pentru a-i vedea locaţia pe o hartă iar Utilizând modul Pierdut, poţi bloca dispozitivul de la distanţă cu un cod de trecere din patru cifre, poţi afişa pe ecranul blocat al dispozitivului dispărut un mesaj personalizat cu numărul tău de telefon şi poţi urmări locaţia dispozitivului .
  •  Daca totusi te decizi ca telefonul contine informatii sensibile si doresti sa ii faci o stergere completea, o poti face, accesand functia: “Şterge dispozitivul”
  • Nota: Dacă dispozitivul dispărut este oprit ori offline, poţi încă să îl pui în modul “Pierdut”, să îl blochezi sau să-l ştergi de la distanţă. Următoarea dată când dispozitivul este online, aceste acţiuni îşi vor face efectul. Dacă elimini dispozitivul din cont când acesta este offline, vor fi anulate toate acţiunile în aşteptare pentru dispozitiv.

Localizare telefon sau tableta cu Windows Phone

Pentru a gasi un telefon ce ruleaza sistemul de operare Windows phone, procedam astfel:

  • Se acceseza de pe un computer adresa de internet: https://www.windowsphone.com
  • Ne logam cu click pe sign in in partea dreapta sus, contul de logare trebuie sa fie Acela asociat cu telefonul
  • Tot din coltul dreapta sus putem alege si optiunea de localizare a telefonului “Find My Phone”
  • In plus de localizare se mai putem sa: apelam telefonul, sterge datele, sau se poate bloca prin setarea unui cod pin.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(182 din 366 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?