Redirectioneaza permanent un Web Site vechi catre unul nou (.htaccess)

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci cand renuntam la un web site vechi in schimbul unuia nou, este bine sa ne pastram vizitatorii vechiului site si sa-i redirectionam automat catre cel nou. In aceasta situatie pot fi doua scenarii.

Solutie

1. Noul web site este instalat pe acelasi nume de domeniu pe care a fost si vechiul web site.

In aceasta situatie este bine sa pastram URL-urile valide pentru toate paginile vechi, iar daca acest lucru nu este posibil, va trebui ca URL-urile care nu mai exista, sa fie redirectionate fie catre pagini noi, relevante, fie catre index-ul noului web site (prima pagina sau home page).
De exemplu: daca pe vechiul web site avem adresa web “http://numedomeniu.com/servicii.html“, este indicat ca si pe noul proiect web sa existe aceasta adresa. Daca acest lucru nu este posibil, va trebui facuta redirectionare permanenta 301 catre o noua adresa relevanta sau catre “home page”, folosind fisierul .htaccess.
In acest scenariu, deschidem si editam fisierul .htaccess din radacina domeniului (public, public_html de cele mai multe ori). Adaugam liniile:

Redirect 301 /servicii.htmlhttp://numedomeniu.com/portofoliu.html

Vechea pagina “servicii.html” va fi redirectionata automat catre noua pagina “portofoliu.html“.
Pentru a face redirectionarea paginii “servicii.html” catre index-ul web site-ului, folosim linia:

Redirect 301 /servicii.html http://numedomeniu.com/

2. Noul web site este instalat pe un nume nou de domeniu si vrem sa facem redirectionare de la vechiul nume de domeniu catre cel nou.

In acest scenariu retineti faptul ca aveti nevoie de hosting (servicii de gazduire web) pentru ambele domenii. Cel putin pentru o perioada de timp, pana cand vechiul nume de domeniu nu va mai fi prezent in Google Search, pe carti de vizitaflyere, etc ads.
Redirectionarea tuturor paginilor din vechiul web site catre prima pagina a noului web site, se va face adaugand in .htaccess-ul vechiului proiect liniile:

<IfModule mod_rewrite.c> Options
+SymLinksIfOwnerMatch RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST}
^numedomeniuvechi.com [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.numedomeniuvechi.com
[NC] RewriteRule ^(.*)$ http://noulnumedomeniu.com/ [L,R=301] </IfModule>

Odata facute aceste modificari, vizitatorii vechiului web site vor fi redirectionati automat catre noul web site. Redirectionarea 301 folosind fisierul .htaccess este disponibila numai pentru web serverele care folosesc Apache (HTTP Server) cu modulul mod_rewrite activat (mod_rewrite.c)

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(25 din 66 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?