Refacere stiva TCP/IP windows

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Nu te poti conecta la internet. Conexiunea iti arata ca functioneaza dar niciun pachet nu pleaca din calculator. Aceasta solutie te poate ajuta sa scapi de problema

Simptome

Calculatorul nu se poate conecta sub nicio forma la internet, chiar daca are alocata o adresa ip corecta si un gateway bun.

Solutie

Pasi de urmat

Se va restarta calculatorul in Safe Mode cu Networking.

Se vor sterge urmatoarele chei din registrii:

– HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/Winsock
– HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/Winsock2

1

Se va deschide nettcpip.inf din C:WIndowsINF si ulterior se va merge pe sectiunea [MS_TCPIP.PrimaryInstall],  unde se ba schimba parametrul 0xA0 in 0x80.

2

In pasul urmator vom merge pe placa de retea unde dorim sa refacem stiva TCP/IP, mergem cu click dreapta pe Proprietati–> Internet Protocol Version 4 –> Install. Aici o sa mergem sa selectam ca avem discul necesar si o sa mergem sa selectam fiserul nettcpip.inf modificat anterior.

In pasul acesta o sa fie vizibil butonul de Uninstall , pe care o sa dam click si o sa dezinstalam placa de retea. Ulterior vom da un restart, iar windows-ul va instala automat placa de retea cu stiva TCP/IP refacuta.3

Pentru WINDOWS XP va trebui sa introducem in CMD  cu drepturi de admin si comanda urmatoarea pentru a reseta stiva TCPIP :

– netsh int ip reset resetlog.txt

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?