Review Nvidia GTX 1070

Configurare noua (How To)

Situatie

Lansarile placilor video sunt cu siguranta cele mai tumultuoase, urmate de lansarile de procesoare, care genereaza la randul lor zeci de modele de placi de baza, kituri de memorie si alte componente .

Astazi voi vorbi despre o noua serie de placi video, Nvidia GTX 1070.

 

la capitolul “Configuratie”, se poate observa ca e superior vechii generatii de la Nvidia.

Backup

gtx

Solutie

Pasi de urmat

Corpul de aluminiu al cooler-ului variantei Founders Edition este identic, diferenta fiind data de inscriptia dinspre back-panel – GTX 1070. La fel ca si inaintasa sa, GTX 1070 este dotata cu un singur conector PCI-E 8 pin pentru alimentare, iar latura din spate a placii adaposteste aceeasi conectica – 3 conectori DP 1.4, un conector HDMI 2.0b si un conector DVI.

la capitolul racire nu gasim ceva diferit, cooler-ul utilizat pe GTX 1070 fiind in mare acelasi pe care l-am putut vedea la treaba pe GTX 1080. Nucleul grafic este racit ca si pana acum cu ajutorul unui vapor chamber, in timp ce restul componentelor importante de pe PCB sunt racite cu ajutorul radiatorului negru care acopera aproape toata suprafata placii. Si da, si GTX 1070 este dotata cu backplate, la fel ca si GTX 1080. Nici PCB-ul nu este foarte diferit, singura diferenta majora fiind data de tipul memoriilor folosite – GDDR5, produse de Samsung.

 

Spre deosebire de GTX 1080, a carei lansare a fost atent studiata si intens mediatizata, GTX 1070 apare in peisaj intr-un mod brutal, schimband pur si simplu ierarhia placilor video high-end in acest moment. Cu un spor mediu de performanta de 5% fata de GTX 980 Ti, GTX 1070 este pur si simplu impresionanta. Evident, exista implementari overclockate de GTX 980 Ti care pot intrece GTX 1070 in acest moment, dar este destul de clar faptul ca si GTX 1070 va beneficia la randul ei de implementari overclockate masiv din fabrica, moment in care lupta ia sfarsit pentru  GTX 980Ti.

 

GTX1070Car_678x452

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?