Rezolvare Windows 10 High RAM / CPU Memory Usage

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Dupa ce am facut update la noul sistem de operare Windows 10 multi dintre noi pot avea aceasta problema

1

Acest lucru poate fi cauzat de o incompatibilitate de drivere ori un driver vechi, registrii de sistem corupti, diverse aplicatii care ruleaza la startup, hard cu probleme, s.a.m.d. Utilizarea memoriei in mod excesiv era intalnita si la versiunea anterioara de Windows 8.1 si nu este doar o problema al noului sistem de operare.

Simptome

Memoria este solicitata peste 90 % fara a avea nimic solicitant deschis

Solutie

Pasi de urmat

Apasam tasta de windows + R in acelasi timp si tastam regedit unde vom da enter sau ok
Mergem in HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management si schimbam la ClearPageFileAtShutDown valoarea in 1 dupa care dam restart la pc
Daca situatia este neschimbata trecem la pasul 2

2

Instalam softul gratuit DriveTheLife si verificam driverele instalate. Acest soft ne ajuta sa reparam un driver corup, defect sau incompatibil, descarcand altele noi actualizate.

3

Daca nici aceasta solutie nu a avut succes, continuam catre urmatorul pas.

 

Apasam pe lupa de langa bara de start si scriem “Advanced System settings” si apasam pe “view the advanced system settings” unde ne ducem pe “settings” si bifam “Adjust for best performance” – dam apply – ok si restart la calculator.

4.1 4

Daca situatia este neschimbata continuam spre urmatorul pas

Verificam procesele si programele de la startup si vom dezinstala ce nu este necesar. Dam o scanare cu windows defender sau alt antivirus ca sa ne asiguram ca este totul in regula

5

Vom face o defragmentare la hard (apasam tasta de windows + R in acelasi timp si tastam dfrgui + Enter). Apasam pe  “Optimize”, asteptam sa termine si dam restart la pc.

6

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(33 din 69 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?