Depanare

Synology – HDD-uri de 4TB

Daca pana acum cei de la Synology au dezvoltat HDD-uri de 8TB, 12TB si 16 TB, acum sunt disponibile si HDD-uri de 4TB mai accesibile utilizatorilor. Un HDD de 4TB costa in jur de 1000 RON.

Cei de la Synology ofera 5 ani garantie si se lauda cu o medie de functioanre care depaseste 2.5 milioane de ore.

[mai mult...]

Înțelegerea Fork Bomb :(){ :|:& };: în Linux

:(){ :|:& };:    – Aceasta se numește bash fork bomb și este suficient să vă distrugeți sistemul consumând toate resursele sistemului. Totuși, dispare după o repornire a sistemului.

În acest articol, voi discuta:

Ce este o bombă cu furcă?

Vă puteți gândi la o bombă cu furcă ca un atac DoS (denial of service), deoarece reproduce procesele existente până când sistemul dvs. utilizează 100% din resursele sistemului și îl face complet inutilizabil.

Programele Unix sunt executate printr-o combinație de două apeluri de sistem numite fork și exec. Un proces dă naștere pe altul fie prin înlocuirea lui însuși când este gata – un exec – sau, dacă trebuie să rămână în preajmă, făcând o copie a lui însuși – un furk.

Bomba cu furcă este practic procesul de a crea furci după furci la infinit, până când sistemul tău nu mai are resurse.

Fork Bomb illustration

Desigur, vă puteți recupera sistemul repornind, dar procesul este destul de interesant!

:(){ :|:& };: este un exemplu de astfel de bombă cu furcă. Este popular pentru că este format din doar câteva personaje speciale, nu scripturi lungi și complicate.

[mai mult...]

Google Home app can’t find Nest Wifi or Google Wifi devices

If your router or point isn’t found in the setup list in the app, it might not have been ready for setup, or you might have had a temporary connection issue. If the device has been set up before, it might require a factory reset.

Note: When your router or point is ready for setup, the LED light will slowly pulse white if you have Nest Wifi or blue if you have Google Wifi.

[mai mult...]