Setarea unui client de VPN in Windows 8.

Configurare noua (How To)

Situatie

Se arata pasii de setare a unui client de VPN.

Solutie

1. Pentru a putea seta un client de vpn trebuie sa deschidem Control Panel:

1

2

2. Dupa aceea trebuie sa deschidem Network and sharing Center.

3

3. Dupa ce ni se deschide fereastra accesam setup a new connection or network.

4

4.Dupa ce selectam set up a new connection or network ni se va deschide fereastra unde trebuie sa alegem connect to a workplace si dupa aceea dam click pe butonul Next.

5

5.  Dupa ce am dat click pe butonul next ne va aparea urmatoarea fereastaunde ne intreaba daca dorim sa utilizam una din conecsiune existente sau sa cream o conexiune noua. La aceasta intrebare se alege ca dorim sa cream o conecsiune noua si se da clic pe butonul Next.

6

6. La pasul urmator alegem sa folosim conexiunea la internet existenta pentru a ne conecta la VPN.

7

7.Dupa ce am selectat optiunea de a folosi conexiunea existent la internet pentru a ne putea conecta la vpn ne apare urmatoarea fereastra unde ni se cere ca sa setam adresa IP sau numele serverului la care dorim sa ne conectam sis a denumim conexiunea vpn daca dorim. Dupa complectarea adresei IP a destinatarului se va active butonul Create.

8

8. Dupa ce am creat conexiunea VPN  mai trebuie sa setam tipul serviciului de VPN si securitatea lui. Pentru a putea face acest lucru trebuie sa ne ducem din nou in control panel, dupa aceea in Network and sharing Center (veizi pasi de la inceputul descrierii) si sa alegem Change adaptor settings.

9

9.Se selecteaza conexiune vpn create, se va apasa click dreapta si se va alege properties.

10

10. La deschiderea ferestre de proprietati von selecta tabul security unde von avea de selectat tipul de vpn pe care il avem setat in locatia unde trebuie sa ne conectam.

11

11.In caz ca avem setarea Leyr 2 Tunneling Protocol whit IPsec trebuie sa apasam pe butonul advanced settings undeva trebui sa bifam use presharedkey for autentification si  vom introduce cheia de Securitate.

12

12. Se da ok pt a inchide si salva setarile facute. Dupa efectuarea pasilor de mai sus conexiunea vpn este create si functionala.

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(49 din 110 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?