Stick-ul sau hard disk-ul extern nu este văzut de Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

In primul rand, daca conectam un stick USB la calculator, dar acesta nu este vazut de sistemul de operare, verificam Disk Management.

Pentru a lansa instrumentul Disk Management in Windows 8 sau 10, dam click dreapta pe butonul Start si selectam “Disk Management”. In Windows 7, lansam caseta de dialog Run (Windows + R) si tastam diskmgmt.msc, apoi apasam butonul Enter. Dupa ce vom lansa fereastra Disk Management, vom cauta daca dispozitivul nostru extern este afisat in lista disk-urilor conectate la calculator. Ne putem ghida dupa capacitatea de stocare a dispozitivului conectat. Uneori, dar nu obligatoriu, acesta poate fi marcat ca “removable” (detasabil). Dacă dispozitivul nostru de stocare este văzut și nu are nici o literă intrebuintata ,atunci trebuie ca noi sa îi dăm o litera.
Putem face in felul următor:

  • Din Disk Management apăsam click dreapta pe spațiul de stocare care este afișat și din bara care apare, alegem Change letters and drive paths.
    După ce am selectat aceasta opțiune va aparea o fereastra in care putem sa alegem litera pe care o dorim sau chiar sa ii schimbam litera pe care o are.

Daca Disk Management nu ne-a fost de folos, putem face urmatoarele:

  • pornim dispozitivul, in cazul in care acesta este un hard disk extern si are propriul lui buton de pornire/oprire, putem incerca alt port USB.
  • evitam utilizarea hub-urilor USB. Vom incerca conectarea stick-ului sau hard disk-ului extern direct la portul USB al calculatorului, nu printr-un HUB.
  • incercam pe un alt calculator. Daca nici aici dispozitivul nostru nu este citit de sistemul de operare, sunt sanse ca memoria acestuia sa fie stricata.

Tip solutie

Permanent

Article Attachments

Voteaza

(2 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?