Thunderbird configuration script

Configurare noua (How To)

Situatie

Thunderbird configuration script a fost folosit mai bine de 2 ani intr-un mediu corporate si se adreseaza in special sysadmin-ilor sau celor de la help desk pentru automatizarea configurarii clientilor de mail ce folosesc Thunderbird.

Solutie

Pasi de urmat

La nivel de server exista alta modalitate mult mai simpla de implementat, insa cand nu ai cu cine te ajuta, aceste task-uri de configurare a conturilor de mail in Thunderbird devin o pacoste pentru sysadmini/help desk si de multe ori se face manual. Daca ai 10 conturi de configurat in fiecare zi poti pierde chiar si 30 de minute pentru o treaba care se poate rezolva acum cu un simplu dublu click sau poate direct total automat daca acesta este pus ca script de run once in registry.

Thunderbird configuration script are nevoie de cateva modificari, insa din ce o sa vedeti in codul sursa acestea sunt bine definite prin comentarii unde si ce sa fie modificat.

Momentan acest script ruleaza pe sistem 64 bit, se foloseste de utilitarul dsquery.exe ce se afla in arhiva si trebuie pus in folderul system32 si se preteaza a fi folositor celor care lucreaza in IT si au parte de instalari multiple de noi conturi.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 35 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?