Utilizarile limbajului Python

Configurare noua (How To)

Situatie

Care sunt utilizarile limbajului Python si cu ce este acesta diferit.

Backup

Python este un limbaj de programare creat in 1980 de catre Guido van Rossum initial folosit pentru a invata studentii. Numele lui vine de la celebrul serial britanic Monty Python.

Python este pretutindeni, vine preinstalat pe majoritatea serverelor de linux, chiar si pe macOS, poate fi folosit ca limbaj embedded. Simplitatea lui il face abordabil pentru programatorii amatori sau automatizare. Acesta are librarii pentru web development cum ar fi Django, Flask sau Bottle, iar unele dintre siturile mari sunt scrise in python, ex: DSIQUS, Mozilla, PBS, NASA and Reddit.

Unul dintre intrebuintarile de success ale acestui limbaj este in high performance computing and scientific programming, cu librarii cum ar fi NumPY, SciPY, Pandas sau SymPY, are bindinguri pentru populara platforma QT.

Principalele avantaje sunt:

Lizibilitatea, python se foloseste pe cat posibil de limbajul natural, fara paranteze inutile cum sunt in limbaje precum Java sau Php. Are o varietate larga de librarii de la librarii pentru scientific computing pana la platforme web sau APIuri pentru majoritatea platformelor, IBM Google Facebook etc.

Pe langa acesta vine cu o comunitate numeroasa, intretinuta de unele dintre cele mai mari companii precum Intel, Google, Nvidia, Anaconda, Databriks etc

Solutie

Nullius in Verba

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(21 din 49 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?