Wine – Cum să rulați aplicații Windows pe Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Wine este un software Open Source foarte popular, ce le permite utilizatorilor să instaleze și să ruleze aplicații sau jocuri pe Linux. Este foarte ușor de instalat și nu durează foarte mult. Puteți instala software-ul pe Ubuntu 15.05 vivid Vervet, Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn, Ubuntu 14.04 Trusty Tahr (LTS), Debian și Linux Mint 17.1 Rebeca, Linux Mint 17 Qiana, dar chiar și pe Linux Mint KDE și Xfce, via PPA (personal package archive).

Cum instalăm Wine pe Linux Mint

PPA-ul oficial este disponibil pentru a instala Wine. Adăugați PPA-ul și actualizați repository-ul local, apoi instalați Wine-ul folosind cele 3 rânduri de mai jos, urmate de tasta enter.

$ sudo add-apt-repository ppa/ubuntu-wine/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install -y wine1.8

După ce s-a finalizat instalarea, puteți rula aplicații Windows pe distribuția voastră de Linux. Pentru a demonstra acest lucru, noi am folosit aplicația LanMessenger. Configurați mai întâi aplicația să ruleze ca Windows 7, sau orice distribuție de Windows doriți voi (predefinit este setat Windows XP).

Presupunând că aveți deja executabilul pentru a instala Lan Messenger (sau executabilulul oricărei aplicație Windows based aveți nevoie să o instalați) pe Linux, dați click dreapta pe el și apoi Open With -> Wine Windows Program Installer. Urmați pașii de instalare, care de obicei sunt aceeași ca și pe sistemul de operare Windows. O dată terminată instalarea, puteți rula și folosi aplicația instalată cu aceeași ușurință ca pe sistemele de operare Windows

 

Succes!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?